to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 25.01.2021

Κοινωνία

Έτοιμη η εφαρμογή «κόφτης» για τις μετακινήσεις

Δεν θα δίνει στον πολίτη τη δυνατότητα ανανέωσης του χρόνου εξόδου. Η εφαρμογή θα τρέξει μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti


Εφαρμογή «κόφτη» για τις μετακινήσεις με παράλληλη αύξηση του χρόνου της μετακίνησης στα εμπορικά καταστήματα από τις δυο στις τέσσερις ώρες σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η «Αυγή».

Η εφαρμογή θα εμφανίζει στον καταναλωτή το υπόλοιπο του χρόνου που του απομένει για να ολοκληρώσεις τις αγορές του χωρίς να του δίνει τη δυνατότητα για επανάληψη του αιτήματος εξόδου.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης, η εφαρμογή αναμένει την τελική έγκριση και ο λόγος που αναμένεται να υιοθετηθεί είναι ότι οι πολίτες σβήνουν το sms που έχουν στείλει για να κάνουν τα ψώνια τους όταν βλέπουν ότι τελειώνει το δίωρο που απαιτείται σήμερα και στέλνουν νέο, ανανεώνοντας έτσι το χρόνο της μετακίνησης.

Η εφαρμογή, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, θα τρέχει μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti.

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του μέτρου του ανοίγματος του λιανεμπορίου χωρίς click away με την αποστολή μόνο μηνύματος για δυο ώρες, φαίνεται να μην λειτουργεί καθώς οι ουρές που σχηματίζονται έχουν σαν αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μην προλαβαίνουν να κάνουν τις αγορές τους.

Παράλληλα το άνοιγμα των καταστημάτων, όπως ήταν αναμενόμενο,  οδήγησε πολλούς πολίτες στο να επιλέγουν τα εμπορικά κέντρα των πόλεων για τη βόλτα τους.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η αγορά δεν θα μπορέσει να μείνει ανοιχτή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)