to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 12.02.2018

Κοινωνία

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.: «Κύριε Βαρδινογιάννη, είστε ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος για την εξόφληση των νόμιμων αποδοχών των εργαζομένων»

Πυρά εξαπολύει η Ένωση των Τεχνικών με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της οικογένειας Βαρδινογιάννη για την ταφόπλακα στο Mega


*TΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Εισαγγελική έρευνα για το MEGA: Στη διάθεση της δικαιοσύνης για να μιλήσουν με ονόματα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Όπως αναλυτικά αναφέρει η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)

Πριν από λίγες μέρες ο βασικός μέτοχος του MEGA κύριος Γ. Βαρδινογιάννης, με μία ανακοίνωση που σύμφωνα με δημοσιεύματα έφυγε από το γραφείο τύπου του STAR(?)  έκανε γνωστό πως αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και καλεί τις τράπεζες να ακολουθήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Τη μόνη υποχρέωση που θεωρεί πως έχει απέναντι στους 420 εργαζόμενους είναι η καταβολή ενός μισθού από τα δεδουλευμένα τους. Για τους 16 υπόλοιπους μισθούς απλά… καλεί τους άλλους μετόχους, νέους ή παλιούς, να ανταποκριθούν.

Δηλαδή με λίγα λόγια ο άνθρωπος που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην εταιρία, με μια… «μανατζερίστικη αριθμητική» που δικαιολογεί και την προέλευση της ανακοίνωσης (STAR), πετάει λίγα ψίχουλα στους εργαζόμενους και θεωρεί πως είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Όταν μάλιστα είχε πάρει την πρωτοβουλία και δυο χρόνια τώρα καλλιεργούσε προσδοκίες στους ταλαιπωρημένους εργαζόμενους. Την τελευταία στιγμή όμως κι ενώ η συμφωνία με τις τράπεζες για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα ήταν γεγονός, έκανε πίσω με την δικαιολογία πως οι ενδιαφερόμενοι για τις τηλεοπτικές άδειες θα ήταν 8

Και όταν η ίδια η πραγματικότητα τον διέψευσε η επόμενη δικαιολογία ήταν πως  το Ε.Σ.Ρ.  δεν απάντησε πως δεν θα ρίξει το σήμα  του καναλιού. Την στιγμή μάλιστα που το Ε.Σ.Ρ εδώ και μήνες έχει αφήσει το κανάλι να εκπέμπει.  Άραγε αν δεν πέσει το σήμα στις 26 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει άλλη δικαιολογία;;

Η πραγματικότητα όμως βρίσκεται αλλού. Το ότι δεν προχώρησε η συμφωνία με τις τράπεζες που θα ξανάνοιγε το κανάλι ήταν απόφαση των μετόχων άρα και του κυρίου Γ. Βαρδινογιάννη. Ίσως να μην τα βρήκαν τελικά μεταξύ τους. Ίσως και να μην είχαν ποτέ τη διάθεση να τα βρουν και να τους βόλευε η απλήρωτη εργασία των συναδέλφων μας καθώς από τα έσοδα των διαφημίσεων μειώνονταν τα δάνειά τους. Όπως και να έχει όμως είναι αδιανόητο να υπολογίζει το μερίδιο του (και μάλιστα μόλις 1 μισθό!!!) και να πετάει μπαλάκι τους εργαζόμενους σε άλλους μετόχους που δεν υπάρχουν πια στην εταιρία.

Κύριε Βαρδινογιάννη. 

Είστε αυτός που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Τηλέτυπος. Άρα είστε ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος για την εξόφληση των νόμιμων αποδοχών των εργαζομένων. Αν τώρα οι άλλοι μέτοχοι δεν θέλουν να ανταποκριθούν ή απορρίπτουν την όποια «μανατζερίστικη αριθμητική» είναι δικό σας πρόβλημα και όχι του απλού εργαζόμενου.

Εκτός όμως από τις νόμιμες αποδοχές υπάρχουν και οι ηθικές. Και δεν είναι άλλες από τις αποζημιώσεις των ανθρώπων που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το κανάλι όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και τα χρόνια της ανέχειας και της εξαθλίωσης. 

Αυτές λογικά θα έπρεπε να είναι πιο σημαντικές για εσάς σύμφωνα με την εικόνα που δείχνει η οικογένειά σας στην κοινωνία. Εκτός αν κάποια άλλη «μανατζερίστικη αριθμητική» δεν σας κάνει να το βλέπετε.

Υ.Γ. 

Επειδή αυτόν τον νέο κλάδο των μαθηματικών, προερχόμενο από κανάλι που εδρεύει στην Κηφισιά τον γνωρίζουμε πια καλά προειδοποιούμε άπαντες για το τι επιτάσσει. Η νόμιμη διαδικασία των τραπεζών που καλεί ο βασικός μέτοχος να ακολουθηθεί είναι η πτώχευση. Έτσι πετάγονται στον καλάθι των αχρήστων ΟΛΑ τα χρέη (δάνεια, δεδουλευμένα, προμηθευτές κ.λ.π.) και πλειστηριάζονται τα περιουσιακά στοιχεία της  εταιρείας. Στον επικείμενο πλειστηριασμό το όνομα του σταθμού και η ταινιοθήκη είναι διαθέσιμα. Όπως και πολύ δελεαστικό είναι να ξεφορτωθείς εργαζόμενους με δικαιώματα πολλών ετών και να τους αντικαταστήσεις με νέους, με μόνο δικαίωμα του μισθούς… πείνας.  Όσο για τα εμπόδια της νομοθεσίας;;  Αυτά αποφεύγονται με διάφορα τερτίπια.

Η Κυβέρνηση ακούει;;

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)