to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:14 | 14.05.2019

Πολιτική

«Εθνικός σχεδιασμός για την ενέργεια και το κλίμα» με τον φακό του left.gr (βίντεο)

Το Τμήμα Ενέργειας του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση τη Δευτέρα 13 Μαΐου με θέμα: Εθνικός σχεδιασμός για την ενέργεια και το κλίμα.


Φωτογραφία-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Το Τμήμα Ενέργειας του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση τη Δευτέρα 13 Μαΐου με θέμα: Εθνικός σχεδιασμός για την ενέργεια και το κλίμα. Στην εκδήλωση μίλησαν οι: Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Συντόνισε ο Χρήστος Στάικος, μέλος της Κ.Ε, του ΣΥΡΙΖΑ και χαιρέτησε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στην εκδήλωση ειπώθηκε ότι το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα δεν αποτελεί απλώς ένα πόνημα τεχνοκρατών αλλά, ένα δυναμικό σχέδιο που συνομιλεί με την κοινωνία, με κεντρικό στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και τη διασφάλιση πρόσβασης όλων των πολιτών στο αγαθό της ενέργειας. Ο μετασχηματισμός του ενεργειακού μας συστήματος αποτελεί προνομιακό πεδίο ανάδειξης κεντρικών πολιτικών επιλογών.

Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έστρωσαν το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα, ένα σχέδιο το οποίο ανατρέψαμε πλήρως. Επιλέξαμε να διατηρήσουμε ισχυρό το ρόλο του δημοσίου στα δίκτυα. Επιλέξαμε ακόμη, η ΔΕΗ,στο σημερινό ευνοϊκό πλαίσιο της ελληνικής οικονομίας, να αναδιαρθρωθεί ώστε, να παραμείνει βασικός πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος.

Συμμετέχουμε ακόμη, στη συζήτηση που έχει ανοίξει διεθνώς για τη σύνδεσητης κλιματικής αλλαγής, με ζητήματα ισότηταςκαι το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)