to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 18.07.2012

Πολιτισμός

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Τρένο στο Ρουφ με 5 έργα video-art

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ «φόρεσε τα καλοκαιρινά της» και εγκαινιάζει μία δημιουργική συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την παρουσίαση πέντε έργων βιντεοτέχνης των Sophie Calle και Gregory Shephard, Young-Hae Chang Heavy Industries, Γιώργου Δρίβα και Shelly Silver.


Τα έργα με διαφορετικές προσεγγίσεις αφηγούνται ταξίδια, περιπλανήσεις, συναντήσεις και προσωπικές εκμυστηρεύσεις στο όριο μεταξύ φανταστικού και πραγματικού, ιδιωτικού και πολιτικού. 

Η επιμέλεια είναι του Σταμάτη Σχιζάκη.

Σήμερα Τετάρτη 18/7 θα προβληθεί η ταινία των Young-Hae Chang Heavy Industries
The art of sleep (η τέχνη του ύπνου).  Η ταινία είναι ένα flash animation μόνο με κείμενο και μουσική. Το κείμενο, που ακολουθεί το ρυθμό της μουσικής, αποτελεί τον καυστικό μονόλογο ενός άυπνου αφηγητή που αγωνιά για τη σημασία και το ρόλον της τέχνης σήμερα.  

flash animation, με και χωρίς δικτυακή σύνδεση, με πρωτότυπο σάουντρακ 
Διάρκεια:18΄ 45’’
Ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους

Την επόμενη Τετάρτη 25/7 θα προβληθεί το Suicide της Shelly Silver του 2003, ένα βίντεο μεγάλου μήκους, που παίρνει τη μορφή μιας ερασιτεχνικής ημερολογιακής καταγραφής του ταξιδιού και των σκέψεων της Αμάντα. που υποδύεται ή ίδια η καλλιτέχνις. Γράφοντας το σενάριο παράλληλα με τα γυρίσματα και το μοντάζ, η καλλιτέχνις επιτρέπει στα κινηματογραφημένα συμβάντα να επηρεάσουν τη ροή της ιστορίας, καθώς αυτή εξελίσσεται. Με αυτόν τον τρόπο, χάνονται τα όρια μεταξύ αυτοβιογραφίας και μυθοπλασίας, σε μια μελαγχολική  ιστορία αποξένωσης και περιπλάνησης. 


Παράλληλα στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ παρουσιάζονται καθημερινά εκτός Κυριακής θεατρικά happenings και μουσικά lives καθώς και η ομαδική έκθεση 30 Ελλήνων εικαστικών με τίτλο «Αποσκευές» σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού.

αναδημοσίευση από το ελculture.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)