to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:04 | 08.04.2020

Πολιτισμός

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μας καλεί σε ψηφιακές περιηγήσεις

Να συνεχίσουμε να «κοιτάζουμε ψηλά» μας προτρέπει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καλώντας μας σε ψηφιακές περιηγήσεις, αλλά και άλλες δράσεις μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Τα κέντρα επισκεπτών του Αστεροσκοπείου στο Θησείο και την Πεντέλη έχουν κλείσει για το κοινό από τις 10 Μαρτίου και θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα διαρκούν τα προσωρινά μέτρα του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Ωστόσο οι φίλοι των ουράνιων σωμάτων μπορούν, μέσω της σελίδας https://www.facebook.com/visitorcenters, να συμμετέχουν στα διάφορα επιστημονικά δρώμενα που αφορούν τα αντικείμενα που πραγματεύεται το ΕΑΑ, όπως καθημερινά αστρονομικά νέα και μεμονωμένα φαινόμενα, να ενημερώνονται για το τι μπορεί να παρατηρήσει κανείς στον Αττικό ουρανό (είτε διά γυμνού οφθαλμού είτε από μικρά τηλεσκόπια ή κιάλια), αλλά και να παρακολουθήσουν ταινίες αστρονομικού περιεχομένου, μικρές αναδρομές στην ιστορία του ΕΑΑ. Μπορεί ακόμη να βρει κανείς ειδικά διαδραστικά προγράμματα για παιδιά, μίνι ψηφιακές ξεναγήσεις στα δύο κέντρα επισκεπτών, θεματικές παρουσιάσεις και αναρτήσεις εκλαϊκευτικών/επιστημονικών άρθρων, όπως αυτά δημοσιεύονται στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Kόsμος» (magazine.noa.gr) που εκδίδεται υπό την αιγίδα του ΕΑΑ.

Στόχος, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Βαγγέλης Κολοκοτρώνης, είναι η διαμόρφωση αυτής της νέας γέφυρας επικοινωνίας και εμπιστοσύνης με συμμετοχή, σχόλια και κριτική. Επιπροσθέτως, το κοινό θα ενημερώνεται άμεσα για νέες δράσεις, οι οποίες θα αναπτύσσονται σταδιακά και θα ανακοινώνονται μέσω της ιστοσελίδας του ΕΑΑ στο facebook.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)