to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:10 | 23.12.2014

Πολιτική

"Εθνική συνεννόηση" ζητάει ο ΣΕΒ

Την εθνική συνεννόηση ως «τη μόνη διέξοδο σήμερα» και τη συμφωνία των κομμάτων σε τέσσερις άξονες εθνικής στρατηγικής για την οικονομία υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με απροκάλυπτη παρέμβασή του στην πολιτική ζωή της χώρας.


Μετά και την άκαρπη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή και με τις εκλογές να θεωρούνται σχεδόν βέβαιες όπως και η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΕΒ ακολουθεί κι αυτός το παιχνίδι της κινδυνολογίας.

Ο ΣΕΒ σε σχετική του ανακοίνωση προειδοποιεί για τον κίνδυνο «να κυλήσουμε σε νέο κύκλο ύφεσης», ο οποίος «είναι ορατός και μεγάλος, όπως ορατή είναι και η προοπτική διατηρήσιμης ανάπτυξης μετά από 5 χρόνια θυσιών».

Προσθέτει ακόμη, πως το «κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργείται από την πολιτική όξυνση, "παγώνει" την πραγματική οικονομία, θέτει εκ νέου τις επιχειρήσεις και τους πολίτες ομήρους της περιορισμένης ρευστότητας και υπονομεύει τα δημόσια έσοδα». Ένα «τέτοιο επικίνδυνο πισωγύρισμα», σημειώνει, πλήττει όλους μας και κυρίως τους οικονομικά αδύναμους.

Τα σημεία στα οποία ο ΣΕΒ ζητά εθνική συνεννόηση, προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις ότι επιχειρήσεις και πολίτες θα δραστηριοποιηθούν σε ένα σταθερό και προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον κατά το 2015, είναι η εθνική επιτροπή υψηλών προδιαγραφών για τη διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, η συμφωνία των κομμάτων για συνταγματική αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή, η δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών (ρευστότητα Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επενδυτικό πρόγραμμα ΕΕ) για την ανάπτυξη της οικονομίας με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Διανύουμε εποχές μεγάλων αναταράξεων» αναφέρουν, «η ευρωπαϊκή οικογένεια παρέχει εγγυήσεις γεωπολιτικές και αναπτυξιακές σε μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Η ευημερία μας εξαρτάται από την ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους και της οικονομίας, που μόνο η ευρωπαϊκή προοπτική μπορεί να εξασφαλίσει. Άλλωστε, η διαπραγμάτευση για ένα καλύτερο μέλλον προϋποθέτει ισχυρή οικονομία. Και η ισχυρή οικονομία χτίζεται μόνο με σχέδιο, πνεύμα συνεννόησης, ρεαλισμό και σκληρή δουλειά», καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Με πληροφίες από "στο Κόκκινο"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)