to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εθνική εξάρτηση μετά από 200 χρόνια

Η χώρα μετατρέπεται γοργά σε προτεκτοράτο των πάσης φύσεως δανειστών


ΠΑΡΟΤΙ η υγειονομική κρίση έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνα επίπεδα, η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στον νεοφιλελεύθερο δογματισμό της και όμηρος των χορηγών της, που βιάζονται να αποζημιωθούν για τη βοήθεια που προσέφεραν (σε ένα χρεοκοπημένο δανειακά κόμμα), δεν έχει σχέδιο δράσης, που να διαρκεί έστω περισσότερο από μια εβδομάδα! Πιο πολύ κόπο καταναλώνουν για τις δικαιολογίες και τις εντυπώσεις της επόμενης μέρας παρά για την αντιμετώπιση του κινδύνου να καταρρεύσει ολοσχερώς το ΕΣΥ και όχι μόνο.

ΚΑΙ ΝΑΙ, εμφανίστηκε ο υπερυπουργός Γεραπετρίτης με ανατριχιαστικό κυνισμό να δηλώσει, στην κορύφωση της κρίσης, πως δεν χρειάζονται περισσότερες κλίνες ΜΕΘ! Θεωρούν πως είναι πιο σημαντικό να χαθούν αδίκως ανθρώπινες ζωές, για να εξυπηρετηθεί, στη συνέχεια, το σχέδιο περιορισμού κάθε δημόσιας φροντίδας, είτε αυτή αφορά την Υγεία, είτε την Παιδεία, είτε την εργασία και το ασφαλιστικό σύστημα.

ΕΠΕΙΔΗ αυτό το σχέδιο δεν ευδοκιμεί εύκολα σε κανονική δημοκρατική χώρα, προετοιμάστηκαν για τις αυταρχικές εκτροπές. Αλλά αύριο όλα θα είναι διαφορετικά και η χώρα θα πραγματοποιήσει άλμα την επόμενη δεκαετία, υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης, εφόσον είναι αυτός πρωθυπουργός. Δηλαδή πρέπει να τον ψηφίσουμε τουλάχιστον άλλες δύο φορές (!), διότι, διαφορετικά, ουδεμία ευθύνη θα φέρει αν το άλμα εις ύψος εξελιχθεί σε βουτιά στα βράχια.

ΘΕΩΡΟΥΝ αφελώς πως όταν περιοριστούν οι συνέπειες της πανδημίας, όλα θα είναι όπως πριν, πως τίποτα δεν θα έχει αλλάξει. Πως δεν θα προκύψουν άλλες επιδημίες. Και αφού είναι σίγουροι για κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται από τώρα να καταστρώσουν σενάρια για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ κρίση που βιώνει ο πλανήτης είχε προβλεφθεί από το 2005 από τον ιδιοκτήτη της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ό οποίος μίλησε για ένα δυσοίωνο μέλλον, με συχνούς φονικούς ιούς, μολυσματικές ασθένειες και άλλα παρόμοια δυστοπικά. «Η ζωή, όμως, δεν θα παγώσει, απλώς θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα» είπε.

ΚΑΙ ΠΟΙΑ είναι αυτά τα νέα δεδομένα; Αλματώδης ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, της ρομποτικής και της τηλεργασίας. Τα δίκτυα θα τρέχουν με ταχύτητα φωτός και τα λογισμικά θα αναβαθμιστούν. Εταιρείες-κολοσσοί θα αποσυρθούν από μεγάλα κτήρια, δομές και γραφεία. Από τη στιγμή που η τηλεργασία ήρθε για να μείνει, θα μεταφερθούν σε μικρότερα και οικονομικότερα κτήρια. Πολλοί εργαζόμενοι θα εγκαταλείψουν το κέντρο των πόλεων, επιλέγοντας τα προάστια.

ΠΑΝΩ από το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών θα εκλείψουν και τα επιστημονικά συνέδρια θα γίνονται ψηφιακά. Οι αεροπορικές μετακινήσεις θα μειωθούν. Ο τουρισμός σε μεγάλα ξενοδοχεία θα περιοριστεί υπέρ των μικρών αυτόνομων καταλυμάτων και τα υπερκρουαζιερόπλοια θα δέσουν μόνιμα σε λιμάνια.

ΠΟΙΕΣ θα είναι οι συνέπειες, αν οι προβλέψεις αυτές επαληθευτούν; Πώς θα καταφέρει μια χώρα σαν τη δική μας, με τόσο σοβαρά υποκείμενα οικονομικά νοσήματα και ταξικές ανισότητες, να ανταποκριθεί στις ανάγκες επιβίωσης και να αντέξει ασφαλής στις προκλήσεις του μέλλοντος;

ΑΠΟ ΤΙ εξαρτάται το μέλλον, σε αυτή τη νέα εποχή; Από τις επιστήμες σίγουρα, σε μεγάλο βαθμό. Δηλαδή από την αναβάθμιση της Παιδείας, όλων των βαθμίδων της, την καλλιέργεια της ελεύθερης σκέψης και την ενίσχυση των ερευνητικών κέντρων. Αφορά κάτι από όλα αυτά το σχέδιο διάλυσης της Παιδείας από την «προστατευμένη» κ. Κεραμέως; Αφορά το μέλλον η εξαφάνιση των κοινωνικών επιστημών και της φιλοσοφίας; Αφορά το μέλλον ο περιορισμός της περιέργειας και των ανακαλύψεων;

ΔΕΝ τους ενδιαφέρει το εθνικό μέλλον. Οι φοιτητές του περίφημου ΜΙΤ διδάσκονται Αριστοτέλη, Πυθαγόρα, Ευκλείδη, Θαλή και Ερατοσθένη και τα Ελληνόπουλα θα αποδέχονται τον θρησκευτικό σκοταδισμό τού «πίστευε και μη ερεύνα»;

Η ΧΩΡΑ μετατρέπεται γοργά σε προτεκτοράτο. Αδύναμη να αποπληρώσει τα χρέη που της φόρτωσαν, βρέθηκε με μια κυβέρνηση που παραδίδει «γην και ύδωρ». Παραγωγός υπάκουου εργατικού δυναμικού και εύκολων στην χειραγώγηση πολιτών, για τα συμφέροντα των πιο επιθετικών και ανάλγητων επιχειρηματικών ελίτ, εγχώριων και ξένων.

Η ΕΘΝΙΚΗ ανεξαρτησία και ακεραιότητα δεν θα είναι πια υπόθεση των Ελλήνων. Παλαιοί και νέοι προστάτες θα αποφασίζουν τι μας ανήκει κα τι τους συμφέρει. Και όλα αυτά εξελίσσονται στην 200ή επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)