to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:12 | 27.08.2019

Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος: Πετυχημένη η πρόβα τζενεράλε χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Με την κατάκτηση του τίτλου του διεθνούς τουρνουά «Άτλας» συνδύασε την «πρόβα τζενεράλε» πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας η εθνική ανδρών στο μπάσκετ


Με την κατάκτηση του τίτλου του διεθνούς τουρνουά «Άτλας» συνδύασε την «πρόβα τζενεράλε» πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας η εθνική.

Στον τελικό, οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου επικράτησαν με 74-51 της Βενεζουέλας στην πόλη Σουότσου και αναχωρούν για την Ναντζίνγκ, όπου θα βρουν τον Κώστα Σλούκα (πετάει στις 22:25 απόψε), και την Κυριακή (1/9, 15:00) αντιμετωπίζουν το Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα.

Πέρασε τον Νίκο Γκάλη (168) σε συμμετοχές ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Γιάννης Μπουρούσης, και βρίσκεται πλέον στην 9η θέση με 169.

Εκτός... ενδεκάδας απέναντι στη Βενεζουέλα έμεινε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λόγω ενός ερεθισμού που παρουσίασε στο γόνατο. Για προληπτικούς λόγους, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τον άφησε να ξεκουραστεί.

Αγωνίστηκαν, αν και με προβλήματα, οι Κώστας Παπανικολάου (ενοχλήσεις στο γόνατο), Θανάσης Αντετοκούνμπο (διάταση στην ποδοκνημική) και Αντώνης Κόνιαρης (φαρυγγίτιδα).

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 25-36, 39-57, 51-74

Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Κρατάμε τα θετικά στοιχεία»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές του τουρνουά «Άτλας», αλλά δεν θέλησε να σταθεί ιδιαίτερα στην κατάκτηση της πρώτης θέσης για την εθνική. «Κρατάμε τα θετικά στοιχεία και προετοιμαζόμαστε πλέον για το πρώτο ματς παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο,» δήλωσε ο Σκουρτόπουλος, μετά το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» πριν την πρεμιέρα της 1ης Σεπτεμβρίου, με το Μαυροβούνιο στην πόλη Ναντζίνγκ. «Προτιμήσαμε να ξεκουράσουμε τον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο) και ξέρω πως απογοητεύσαμε τους φιλάθλους, αλλά η προέχει το καλό της ομάδας και η δουλειά μας συνεχίζεται,» απολογήθηκε στους Κινέζους φιλάθλους ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής, αναφερόμενος στην απουσία του "Greek Freak" από τον τελικό, με τη Βενεζουέλα. «Όλες οι ομάδες έπαιξαν επιθετικά και ήταν πολύ καλά τεστ,» κατέληξε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ανδρών.

«Τώρα να κάνουμε αυτό που πρέπει στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο παίκτης της πρώτης στον τουρνουά «Άτλας» εθνικής Ελλάδας που εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου. Αυτός ήταν εξάλλου ο παίκτης που ήθελαν να δουν από κοντά και να θέσουν ερωτήσεις οι Κινέζοι δημοσιογράφοι. Η ΕΟΚ δεν θα μπορούσε να τους χαλάσει το χατήρι, έστω κι αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε στον τελικό, απέναντι στη Βενεζουέλα. «Τώρα να κάνουμε αυτό που πρέπει στο Παγκόσμιο Κύπελλο» υπογράμμισε ο Greek Freak και ανέλυσε τα συμπεράσματά του από τα φιλικά προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» επί κινεζικού εδάφους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Ήταν ένα καλό τεστ για την ομάδα μας...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)