to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:31 | 23.07.2022

Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος με άρωμα... Μπακς: Παρών ο Γ. Αντετοκούνμπο στο Ευρωμπάσκετ, στο πλάι του Ιτούδη ο Οπενχάιμερ

Δύο μέρες μετά την πρόγευση που έδωσε ο ίδιος με μια φωτογραφία του στα social media, η επίσημη επιβεβαίωση για την επιστροφή του ήρθε την Παρασκευή από τον Βαγγέλη Λιόλιο, μέσω συνέντευξής του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ


Στα γαλανόλευκα ξανά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Δύο μέρες μετά την πρόγευση που έδωσε ο ίδιος με μια φωτογραφία του στα social media, η επίσημη επιβεβαίωση για την επιστροφή του ήλθε χθες από τον Βαγγέλη Λιόλιο, μέσω συνέντευξής του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: ο Greak Freak θα αγωνιστεί στο φιλικό με την Ισπανία, στο τουρνουά «Ακρόπολις» που ακολουθεί, στα δύο παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με Σερβία – Βέλγιο στο ΟΑΚΑ και στο Ευρωμπάσκετ 2022, που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο!

«Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρη η μεγάλη επιθυμία του Γιάννη να παίξει στην Εθνική. Εχουμε εξαιρετική συνεργασία με τους Μιλγουόκι Μπακς και παρά τις δυσκολίες όλα κύλησαν όπως έπρεπε. Ο Αντετοκούνμπο είναι κομμάτι της “επίσημης αγαπημένης”: και το έδειξε με κάθε τρόπο. Θα είναι μαζί μας και θα τη στηρίξει στις προκλήσεις που την περιμένουν», τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ, με την υποσημείωση ότι την ίδια επιθυμία έχουν όλοι οι διεθνείς, όπως και ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με όλες τις ομάδες που δίνουν παίκτες στην Εθνική.

Ο κ. Λιόλιος ανακοίνωσε και μια έκπληξη: «Μεγάλο ρόλο έχουν και ο Δημήτρης Ιτούδης με τους συνεργάτες του, ένας εκ των οποίων θα είναι και ο Τζον Οπενχάιμερ, ο ασίσταντ κόουτς των Μπακς. Και όχι, δεν θα είναι κοντά μας για να επιβλέπει τον Γιάννη, αλλά με ενεργό ρόλο στη λειτουργία της ομάδας. Πολύ σημαντική, επίσης, είναι η συνεισφορά μεγάλων μορφών του ελληνικού μπάσκετ, όπως του Ζήση και του Ντικούδη, που βρίσκονται στο πλευρό του κ. Ιτούδη».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κατατεθεί επίσημο αίτημα του ΕΣΑΚΕ για την αύξηση των ξένων παικτών της Α1 από 6 σε 7, ο κ. Λιόλιος εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος: «Πρέπει να υπάρξει μείωση και όχι αύξηση. Είναι μια κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και δεν μπορεί να την πάρει μόνο ένας. Πρέπει να αποφασίσουμε από κοινού όλοι μαζί για τα βήματα που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)