to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:12 | 17.10.2014

Αθλητισμός

Εθνική Αστέγων: Μια μπάλα για μια καλύτερη ζωή

Αναχωρεί η αποστολή της ελληνικής ομάδας αστέγων για το Σαντιάγκο της Χιλής, προκειμένου να συμμετάσχει στο 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων


Αναχωρεί η αποστολή της ελληνικής ομάδας αστέγων για το Σαντιάγκο της Χιλής, προκειμένου να συμμετάσχει στο 12ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. 64 εθνικές ομάδες -γυναικείες και ανδρικές- από 49 χώρες συνολικά θα δώσουν το παρών σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό μα πρωτίστως κοινωνικό γεγονός, στόχος του οποίου είναι η ενεργοποίηση, μέσα από τον αθλητισμό, συνανθρώπων μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Ο Ραφαήλ και ο Στέργιος από το Βόλο, ο Αλέξανδρος και ο Σπύρος. Ο Σέργιος και ο Θεοτόκης, ο άλλος Αλέξανδρος, ο Νίκος από τη Θεσσαλονίκη. Οι τέσσσερις τελευταίοι είναι και στο δίκτυο πωλητών του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Είναι οι οκτώ συνάνθρωποί μας που συνθέτουν την ξεχωριστή εκείνη παρέα, την ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα Άστεγων, που στο τέλος της εβδομάδας αναχωρεί για ένα ταξίδι ζωής, στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Για την πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγκο, συγκεκριμένα, όπου αυτή την Κυριακή 19 Οκτωβρίου «γίνεται η σέντρα» του 12ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 64 ομάδες από 49 συνολικά χώρες. Από την Ινδονησία μέχρι το Περού, από την Γερμανία μέχρι τη Ζάμπια, από την Καμπότζη μέχρι την «πλούσια» Σουηδία, ο στόχος όλων είναι ένας: να φορτώσουμε όλοι μαζί με πολλά γκολ τα δίχτυα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινάει αυτή την Κυριακή 19 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή 26 Οκτωβρίου. Το Σάββατο θα γίνει η κλήρωση των ομίλων, οπότε και θα μάθουμε και τους αντιπάλους της ομάδας μας στην πρώτη φάση των αγώνων. Της έναρξης των αγώνων θα προηγηθεί μια μεγάλη παρέλαση όλων των αποστολών στο κέντρο της πρωτεύουσας της Χιλής. Αυτή η τεράστια βόλτα όλων των παιδιών από όλο τον πλανήτη ενωμένων, να φωνάζουν και να τραγουδούν την παρουσία τους όχι στη Χιλή, αλλά στη ζωή την ίδια είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές του τουρνουά.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του διαδικτύου (από τον επίσημο ιστότοπο της διοργάνωσης, www.homelessworldcup.org).

Προπονητής της ομάδας είναι ένας πρώην παίκτης της. Ο Γιάννης Κώτσος συμμετείχε ως αθλητής στο 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που είχε φιλοξενηθεί το 2009 στο Μιλάνο. Τους τελευταίους μήνες έχει αναλάβει και χρέη προπονητή! Ο Γιάννης είναι -κι αυτός- στο δίκτυο των πωλητών της «σχεδίας».

Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Αράπογλου, ο οποίος είναι –μεταξύ άλλων- και μέλος του δικτύου υποστήριξης των πωλητών του ελληνικού περιοδικού δρόμου.

Αυτό το ταξίδι ζωής γίνεται πραγματικότητα για τα παιδιά της Εθνικής Αστέγων χάρη στο Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο καλύπτει όλα τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή).

Αρωγός και συμπαίκτης σε αυτή την προσπάθεια από το ξεκίνημα –το 2007 που συμμετείχε για πρώτη φορά η Εθνική Αστέγων σε αυτό το θεσμό- η Interamerican, που παρέχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε όλη την αποστολή.

Η ΟΠΑΠ είναι αυτή που «ντύνει» φέτος όλη την ομάδα. Ο Οργανισμός φρόντισε για τις επίσημες εμφανίσεις και το λοιπό αθλητικό υλικό όλης της αποστολής.

Εθνική Αστέγων γεια σου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)