to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 02.06.2023

Κοινωνία

Εθνική Ασφαλιστική: Απολύονται εργαζόμενοι και διαφημίζεται ως «νέα εποχή»

Λήξη του εργασιακού καθεστώτος των 210 «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων, από την 1η Σεπτεμβρίου, στην Εθνική Ασφαλιστική αλλά στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης που εμπεριέχει και την απόλυση ίσως και 50 εξ αυτών, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Robert Constantin Gauci - «Σε νέα εποχή περνά η Εθνική Ασφαλιστική από τον Σεπτέμβριο, μέσω της αναδιάρθρωσης της δομής της» είναι ο τίτλος κειμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ σήμερα που ωραιοποιεί τις απολύσεις


Ερωτηθείς, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των εκπροσώπων των ΜΜΕ, στο συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών εταιρειών που πραγματοποιείται από την Πέμπτη στην Υδρα, ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής, είπε ότι ουσιαστικά το  καθεστώς των ενοικιαζόμενων πού κληροδότησε το fund θα ολοκληρώσει τον κύκλο του, ενσωματώνοντας το μεγαλύτερο τμήμα στο μόνιμο προσωπικό. Πρόσθεσε δε ότι ταυτοχρόνως με τις απολύσεις θα προχωρήσει  και σε προσλήψεις προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης, ώστε το συνολικό ισοζύγιο μετά την αναδιάρθρωση να είναι θετικό.

Μιλώντας για το νέο ασφαλιστικό περιβάλλον, περιέγραψε ένα εξαιρετικά δυναμικό μοντέλο για την εταιρεία που διευθύνει για λογαριασμό του CVC Capital Partners, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείει μεσομακροπρόθεσμα -και δίχως να προσδιορίζει, όπως είναι αναμενόμενο, αν αυτό θα γίνει σε τρία ή σε πέντε χρόνια, ακόμη και την πώληση της μέσω χρηματιστηρίου, αν μια τέτοια κίνηση κριθεί κερδοφόρα.

Στη διαδικασία των απολύσεων ο ισχυρός παράγοντας της CVC Capital Partners θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, ίσως του μοναδικού συνδικάτου που έχει εντάξει στη δύναμη του τους «ενοικιαζόμενους» μέσω ICAP. Ήδη σε ανακοίνωση που εξέδωσε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας αναφέρει  τα εξής:

Επειδή η 30η Ιουνίου 2023, που είχε ενημερώσει η Εταιρία τους εργαζόμενους ότι θα ήταν η καταληκτική ημερομηνία συνεργασίας της με τις εταιρίες ενοικίασης, πλησιάζει, το Δ.Σ. του Συλλόγου ζήτησε επίσημα ενημέρωση για την απορρόφηση των συναδέλφων μας που εργάζονται για πολλά χρόνια στην Εταιρία, μέσω αυτών των εταιριών, με σημαντικό οικονομικό κόστος για την Εταιρία (περίπου 30% λόγω προμηθειών προς τις εταιρίες και ΦΠΑ), αλλά διατηρώντας μισθούς πείνας στους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας.

Η απάντηση που λάβαμε από τη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού ήταν ότι θα απορροφηθεί μέρος των συναδέλφων, το οποίο μάλιστα προσδιόρισε στο 65%, αλλά μας δήλωσε ότι πιστεύει ότι αυτό το ποσοστό θα ανέβει το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι απολύσεις θα γίνουν στο τέλος Αυγούστου, γιατί δεν προφταίνουν, όπως μας είπαν, να ολοκληρώσουν την διαδικασία στα χρονικά όρια που οι ίδια η Εταιρία είχε ορίσει!

Eίναι πια ξεκάθαρο ότι μιλάμε για ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ εργαζόμενων με πολυετή προσφορά στην Εταιρία,

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ εργαζόμενων με οικογένειες και παιδιά

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ εργαζόμενων στον βωμό του κέρδους.

Αυτή είναι η πολιτική ανάπτυξης της εταιρίας που το fund CVC έχει επιλέξει και εφαρμόζει στην Εταιρία μας.

Διευθυντές πιέζονται να προτείνουν λίστες προγραφών, λες και περισσεύουν εργαζόμενοι.

Λες και περισσεύουν, την στιγμή που τα αιτήματα πελατών και συνεργατών σωρεύονται λόγω έλλειψης υποδομών και ανθρώπων

Δέκα τέσσερις μήνες τώρα βλέπουμε μια Εταιρία που έχει χάνει σιγά σιγά το κοινωνικό της πρόσωπο, μια Εταιρία που περιφρονεί τους δείκτες ESG (περιβάλλον, κοινωνία και εταιρική διακυβέρνηση), τους δείκτες δηλαδή με βάση τους οποίους, αποτυπώνεται η ικανότητα των εταιρειών να δημιουργούν αξία με κοινωνικό πρόσημο και να διαμορφώνουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Τώρα, μετά από μια σειρά διοικητικών μισθοφορικών αλλαγών οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι δήθεν managers από το εξωτερικό, αποφάσισαν ότι για το καλό της τσέπης τους θα πρέπει να πετάξουν στο δρόμο εργαζόμενους με 3, 5, 10, 15 ή και περισσότερα χρόνια προσφοράς για να αυξήσουν τα κέρδη τους, αγνοώντας όχι μόνο την κοινωνική επίπτωση σε δεκάδες οικογένειες, αλλά και τη δυσκολία

Με πληροφορίες από: Εφημερίδα των Συντακτών και ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)