to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:44 | 27.04.2023

Πολιτική

Το Eteron στους Δελφούς την Παρασκευή με τον László Andor και την Azita Berar Awad

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Ούγγρος οικονομολόγος και η πρόεδρος του συμβουλίου του UNRISD του OHE θα συζητήσουν με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε εκδήλωση για το προφίλ των ψηφοφόρων και σε πάνελ για τη στεγαστική κρίση


Ο László Andor, Ούγγρος οικονομολόγος και γενικός γραμματέας του Foundation for European Progressive Studies (FEPS), θα βρεθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 11.50 (LETO HALL, Amalia Hotel) στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και θα συζητήσει με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, διευθυντή του Eteron - Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή και την Azita Berar Awad, πρόεδρο του συμβουλίου του UNRISD του OHE (United Nations Research Institute for Social Development) για τη σημασία της κοινωνικής συμπερίληψης και τους τρόπους ενίσχυσής της (“Why Social Inclusion Matters and How to Foster it”).

O László Andor έχει διατελέσει Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού & Οικονομικών του ουγγρικού Κοινοβουλίου. Επίσης, έχει διδάξει οικονομικά σε σημαντικά πανεπιστήμια, όπως το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB) και η Sciences Po.

Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ζητήματα όπως ο ρόλος του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη και η σημασία της κοινωνικής δικαιοσύνης. Παράλληλα έχει ασκήσει έντονη κριτική στην αυταρχική διακυβέρνηση του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Η Azita Berar Awad έχει διατελέσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), στον οποίο υπηρέτησε ως Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικών Απασχόλησης την περίοδο 2006-2017. Βασικό της ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές για την αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων σε παγκόσμιο επίπεδο και συνεργάζεται με πανεπιστήμια, think-tanks και διεθνείς οργανισμούς για την προώθηση της απασχόλησης των νέων με δίκαιο κοινωνικά τρόπο.

Στεγαστική κρίση & το προφίλ των ψηφοφόρων της 21ης Μαΐου

Παράλληλα το Eteron, το οποίο συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, θα λάβει μέρος σε δύο επιπλέον εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν επίσης την Παρασκευή 28 Απριλίου. Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 9.40 (KARAMANLIS HALL, European Cultural Centre of Delphi) και θα έχει ως αντικείμενο τη στεγαστική κρίση. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία και με το οποίο έχει ασχοληθεί σε βάθος το Ινστιτούτο από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του project «Ενοίκια στα Ύψη», το Eteron έχει αναδείξει τις κοινωνικές και οικονομικές πτυχές του ζητήματος και έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση της στεγαστικής επισφάλειας στην Ελλάδα. 

Στην εκδήλωση με θέμα «Στεγαστική Κρίση: Μπορούμε να τη διορθώσουμε;» (“Housing Crisis: Can we fix it?”) , θα συμμετέχουν οι:

- Ηλίας Νικολαΐδης, senior editor, diaNEOsis
- Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευθυντής Eteron
- Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, μέλος του Advisory Board, diaNEOsis
- Θωμάς Μαλούτας, ομότιμος καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
- Βασιλική Πουλά, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, LSE

Συντονίζει ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, διευθυντής Περιεχομένου, diaNEOsis

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17.55 (Amalia Hotel - Ianthi room), με θέμα «Πώς ψηφίζουμε; Ιδεολογίες, Αξίες, Τοποθετήσεις» (“How we vote? Ideologies, Values, Locations) και έχει ως επίκεντρο την μεγάλης κλίμακας έρευνα που πραγματοποίησε το Eteron και η aboutpeople «Η Ακτινογραφία των Ψηφοφόρων». Ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου, η έρευνα εξετάζει σε βάθος τις απόψεις των πολιτών για την πολιτική, τους θεσμούς, τη δημοκρατία και τα μεγάλα ιδεολογικά και αξιακά ζητήματα που απασχολούν επί μακρόν το δημόσιο διάλογο.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος οι:

- Πέτρος Ιωαννίδης, πολιτικός αναλυτής & διευθυντής της aboutpeople
- Δανάη Κολτσίδα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς
- Γεράσιμος Μοσχονάς, καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
- Πάνος Σταθόπουλος, διευθυντής επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου για τη Δημοκρατία Κωνσταντίνος Καραμανλής
- Γιάννης Αλμπάνης, project manager, Eteron

Συντονίζει η Αγγελική Κ. Καραγεώργου, δημοσιογράφος, Eteron

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη Τύπου του Eteron, Αγγελική Κ. Καραγεώργου, στο [email protected] ή στο 6945797085  (κινητό τηλέφωνο & WhatsApp).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)