to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εσύ που καπνίζεις, φταις για την κατάρρευση του κράτους

Ο τίτλος, πολλά υποσχόμενος: «Σημάδια κατάρρευσης του κράτους». Πιο κάτω, υπήρχαν 4 κατηγορίες στις οποίες επικεντρωνόταν το ρεπορτάζ: Μήνες αναμονής λόγω ελλείψεων γιατρών στο ΠΕΔΥ (σ.σ. έργο Άδωνι), Η λαθρεπιβίβαση απειλεί σοβαρά τις εταιρείες, Απροσπέλαστοι δρόμοι για πεζούς και οχήματα και Ανεξέλεγκτοι «θεριακλήδες» στα νοσοκομεία.


Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως σημάδι της κατάρρευσης του κράτους είναι οι θεριακλήδες στα νοσοκομεία. Όχι απλώς δεν το γνώριζα, δεν το σκεφτόμουν καν. Το σημερινό ολοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» με διαφώτισε σχετικά.

Ο τίτλος, πολλά υποσχόμενος: «Σημάδια κατάρρευσης του κράτους». Πιο κάτω, υπήρχαν 4 κατηγορίες στις οποίες επικεντρωνόταν το ρεπορτάζ: Μήνες αναμονής λόγω ελλείψεων γιατρών στο ΠΕΔΥ (σ.σ. έργο Άδωνι), Η λαθρεπιβίβαση απειλεί σοβαρά τις εταιρείες, Απροσπέλαστοι δρόμοι για πεζούς και οχήματα και Ανεξέλεγκτοι «θεριακλήδες» στα νοσοκομεία.

Συγκλονίστηκα. Είναι πράγματι αυτά σημάδια κατάρρευσης; Προχώρησα με αγωνία πιο κάτω και διάβασα ότι «οι τρεις περίπου εβδομάδες ελεύθερης μετακίνησης λόγω δημοψηφίσματος και capital controls και η δυσκολία εύρεσης σημείων πώλησης των εισιτηρίων απομάκρυναν τους πολίτες απ' τη νομιμότητα».

Αμέσως, ως λύση στο επιστημονικά τεκμηριωμένο συμπέρασμα του ρεπορτάζ, μου ήρθε στο μυαλό η πρόταση του προέδρου του ΟΑΣΑ κ. Δημητριάδη να συλλαμβάνονται και να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι λαθρεπιβάτες. Αν εκτελούνται επί τόπου κιόλας, ακόμα καλύτερα.

Για την Υγεία, το συμπέρασμα αναφέρει ότι το προσωπικό του ΠΕΔΥ φυλλορροεί (χωρίς ν' αναφέρεται στη διάλυση του ΕΟΠΠΥ). Για τους δρόμους, αποφαίνεται ότι φταίει το διπλοπαρκάρισμα των αυτοκινήτων και τα τραπεζάκια των καφετεριών στους πεζόδρομους. Για τους θεριακλήδες φταίει το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε ποτέ ο αντικαπνιστικός νόμος. 

Όλα τα ανωτέρω συμπεράσματα καταλήγουν στον τίτλο του ρεπορτάζ. Καμία αναφορά βέβαια στις αιτίες για τις οποίες είναι υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία (που μεταξύ μας είναι ίσως το μοναδικό κομμάτι του ρεπορτάζ που μπορεί να έχει σχέση με τον τίτλο). Τα υπόλοιπα δεν είναι σημάδια κατάρρευσης του κράτους, αλλάκατάρρευσης της απλής λογικής.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)