to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 08.01.2021

Κοινωνία

«Το ΕΣΥ δεν θα τα βγάλει πέρα»: Κραυγή αγωνίας από τους επιστήμονες για τη διαχείριση της πανδημίας (βίντεο)

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσαν τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.


Με δηλώσεις τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επεσήμαναν τόσο τις ανεπάρκειες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο και τα λάθη στη διαχείριση της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό τόνισαν πως με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα αναμένουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Επιπλέον, επεσήμαναν πως τα τεστ που διεξάγονται δεν επαρκούν για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Αναλυτικότερα:

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 αναφέρεται στην έκρηξη της πανδημίας κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο και τις ολιγωρίες που οδήγησαν σε 5.500 νεκρούς. Αναφέρθηκε επίσης στην κλήση του από τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης για τις σχετικές του δηλώσεις. Χαρακτηριστική η εκτίμησή του: «Διαλύσαμε ένα ολόκληρο σύστημα υγείας κι εμείς κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με βάση τα προγνωστικά του μοντέλα, τα οποία και έχουν επαληθευτεί πλήρως μέχρι σήμερα, προβλέπει 2.000 κρούσματα του κορωνοϊού την ημέρα στα τέλη Φεβρουαρίου, με το δημόσιο σύστημα υγείας να φτάνει στα όριά του, όπως τονίζει χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι τα κρούσματα είναι λίγα, γιατί δεν έχουν γίνει πολλά τεστ. Τόνισε ότι στόχος είναι «να γίνουν τα εμβόλια όσο πιο γρήγορα γίνεται και να γίνουν πολλά τεστ καθημερινά ώστε να είναι πιο εύκολη η ιχνηλάτηση», επισημαίνοντας ότι «αν έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, τα νοσοκομεία δεν θα τα βγάλουν πέρα». Προέβλεψε μάλιστα ότι, αφού φτάσουμε τέλος Ιουνίου και έχει εμβολιαστεί το 60%-65% του πληθυσμού, θα μπορούμε να μειώσουμε τα μέτρα

tags: ΕΣΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)