to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:26 | 28.06.2022

Κοινωνία

Εκθέτουν την ΕΡΤ διεθνώς: Aπεργοσπαστικό μηχανισμό για χάρη του Μητσοτάκη, έστησε ο Ζούλας

Σάλος από τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστειλε ο Ζούλας μέσω της ΕΡΤ3 - «Τη χώρα κυβερνά μια ανάλγητη παρέα γόνων και Λουδοβίκων»


Η ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα έφτασε στο σημείο να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσω της ΕΡΤ3, μεταδίδοντας με αυτόν τον τρόπο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Παρά το γεγονός ότι η ΕΣΗΕΑ είχε κηρύξει στάση εργασίας 12.00 - 16.00 στα δημόσια ΜΜΕ, το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 μεταδόθηκε 14.00 - 15.00 μέσω Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την οργισμένη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ. Μάλιστα η διοίκηση της ΕΡΤ προσέφυγε κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας τη βελτίωση των θεσμικών και οικονομικών όρων εργασίας των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ.

«Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτες οι μέθοδοι που μετέρχεται η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να απαξιώσει τις δυναμικές διεκδικήσεις των δημοσιογράφων, που αγωνίζονται για τα θεσμικά και οικονομικά δικαιώματά τους» τονίζουν ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ.

«Για αυτές τις ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ έχει ήδη ενημερωθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και έχει προσκληθεί στην Αθήνα η πρόεδρος κυρία Dominique Pradalié» υπογραμμίζουν.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκθέτουν για μια ακόμη φορά τη δημόσια τηλεόραση διεθνώς

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη διοίκηση της ΕΡΤ:

Την ώρα που οι δημοσιογράφοι στα δημόσια ΜΜΕ διεκδικούν την αυτονόητη βελτίωση των θεσμικών και οικονομικών όρων στην εργασία τους, η διοίκηση της ΕΡΤ με τρόπο απαράδεκτο προσπαθεί να εμποδίσει τη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό εκθέτοντας για μια ακόμη φορά τη δημόσια τηλεόραση διεθνώς.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Ζούλας διεγράφη από την ΕΣΗΕΑ και από τότε δεν έχει επιδείξει το στοιχειώδες σθένος να παραιτηθεί. Αποτελεί έτσι ο ίδιος κηλίδα στην ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας. Παράλληλα, θυμίζουμε πως το πρώτο πράγμα που έκανε όταν πήγε στην ΕΡΤ ήταν να αυξήσει τον δικό του μισθό, λαμβάνοντας προκλητικά ποσά.

Και σήμερα ο ίδιος άνθρωπος στρέφεται κατά των διεκδικήσεων των - τυπικά - συναδέλφων του κάνοντας το μόνο πράγμα που είναι ικανός να κάνει καλά: service στον κ. Μητσοτάκη.

Με τον τρόπο αυτό, για μια φορά ακόμη, αποδεικνύεται ότι τη χώρα κυβερνά μια ανάλγητη παρέα γόνων και Λουδοβίκων που δεν συγκινούνται με τίποτε άλλο παρά με την καρέκλα και την τσέπη τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΡΤ, που έσυρε τις δημοσιογραφικές μας Ενώσεις στα δικαστήρια, για να κρίνουν ως παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας, που προκηρύξαμε χτες σε όλα τα δημόσια μέσα, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στα δημόσια μέσα.

Στη συνέχεια, και αφού το δικαστήριο δεν είχε εκδώσει ακόμη την απόφασή του και η στάση των δημοσιογράφων βρισκόταν σε εξέλιξη, η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσω της ΕΡΤ-3, μεταδίδοντας το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-3 από την ΕΡΤ-1.

Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτες οι μέθοδοι που μετέρχεται η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να απαξιώσει τις δυναμικές διεκδικήσεις των δημοσιογράφων, που αγωνίζονται για τα θεσμικά και οικονομικά δικαιώματά τους.

Για αυτές τις ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ έχει ήδη ενημερωθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και έχει προσκληθεί στην Αθήνα η Πρόεδρος κυρία Dominique Pradalié.

Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των συναδέλφων και δεν θα ανεχτούν οποιαδήποτε προσβολή του δικαιώματος των εργαζόμενων στην απεργία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)