to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 28.11.2016

Πολιτική

«Το ΕΣΡ να είναι το άγρυπνο μάτι της Δημοκρατίας»: Οι δηλώσεις Βούτση και Παππά κατά την ορκωμοσία

Ο πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε σύντομα να υπάρξει και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής χαρακτήρισε όπλο στα χέρια του νέου ΕΣΡ το νόμο 4339 και απευθυνόμενος προς τα μέλη δήλωσε ότι δεν ξεκινούν από το μηδέν


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΕΣΡ η ορκωμοσία των νέων μελών, παρουσία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, καθώς και του γγ Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, δήλωσε ευχαριστημένος και ότι μιλάει από καρδιάς για τη σημερινή στιγμή, που έστω και καθυστερημένα ήρθε. Δήλωσε επίσης, ότι το ΕΣΡ έχει συγκεκριμένη ατζέντα για όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ενώ ευχήθηκε σύντομα να υπάρξει και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, έτσι ώστε να κλείσει το κεφάλαιο για αυτή τη νέα κανονικότητα που έπρεπε από καιρό να έχει διαμορφωθεί. «Είμαι σίγουρος ότι το νέο ΕΣΡ θα μπορέσει να αντιπαρέλθει άνετα τυχόν πιέσεις ή παρεμβάσεις» είπε, κλείνοντας, ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο  Νίκος Παππάς στον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε σημαντική τη στιγμή, καθώς το ΕΣΡ συγκροτείται σε σώμα, ενώ κάτι τέτοιο έχει να γίνει από το 2002 και αυτό αποδεικνύει, σημείωσε ο υπουργός, πολιτικές σκοπιμότητες. Χαρακτήρισε όπλο στα χέρια του νέου ΕΣΡ το νόμο 4339 και απευθυνόμενος προς τα μέλη δήλωσε ότι δεν ξεκινούν από το μηδέν.

Όσον αφορά τις ελλείψεις στο τεχνολογικό υλικό και το προσωπικό του ΕΣΡ, ο υπουργός Ν. Παππάς είπε, ότι τώρα έχει την εγγύηση της πολιτικής ηγεσίας ώστε να λυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα. «Η προσδοκία της κοινής γνώμης είναι παρότρυνση» τόνισε ο υπουργός.

Κλείνοντας είπε, ότι το νέο ΕΣΡ οφείλει να είναι το άγρυπνο μάτι της δημοκρατίας, γιατί οι Έλληνες δικαιούμαστε να μην συρόμαστε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για θέματα τα οποία θα έπρεπε να έχουμε τακτοποιήσει (σημείωση: για τις τηλεοπτικές άδειες).

Το πρώην μέλος του ΕΣΡ, Γιώργος Στεφανάκης, χωρίς να αφήσει αιχμές για όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, δήλωσε ότι το ΕΣΡ έχει τη δυναμική με τον σημερινό «καπετάνιο» να ξαναβρεί το όραμά του, ώστε ο πολίτης να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στο κράτος και τους θεσμούς.

Τέλος, ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ, Θανάσης Κουτρομάνος, ευχαρίστησε τη Βουλή, μέσω του προέδρου της κ. Βούτση, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και δήλωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση της εμπιστοσύνης αυτής, του μεγέθους και τη σπουδαιότητα των προβλημάτων. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, δήλωσε ο κ. Κουτρομάνος, στο μέτρο της θεσμικής μας αρμοδιότητας, για να επιλυθούν όλα τα τρέχοντα και σοβαρά ζητήματα, με τη φιλοδοξία οι όποιες ρυθμίσεις να αντέξουν και στο μέλλον».

Αναλυτικά, τα νέα μέλη του ΕΣΡ είναι τα εξής:

• Πρόεδρος του Συμβουλίου ο κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος, πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

• Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου ο κ. Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, πρώην Διευθυντής και μέλος του Ε.Σ.Ρ. (1991-1993, 2002-2005), πρώην Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος) στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2015), πρώην Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ. Δίδαξε τηλεοπτική δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

• Μέλος του Συμβουλίου η κ. Πόπη (Καλλιόπη) Διαμαντάκου, δημοσιογράφος (από το 1986), κάτοχος πτυχίου D.E.A. του Πανεπιστημίου της Σορβόνης (Paris I), Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πάντειου Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου και δίδαξε στο μεταπτυχιακό τμήμα «ΜΜΕ και Ψυχολογία» (2002-2008), Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων (2014).

• Μέλος του Συμβουλίου ο κ. Βασίλης Καραποστόλης, Καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας.

• Μέλος του Συμβουλίου ο κ. Νίκος Κιάος, δημοσιογράφος (από το 1972), απόφοιτος Φυσικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ραδιοηλεκτρολογία, πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (1999-2001), πρώην Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ., πρώην μέλος του Δ.Σ. του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (2000-2010), πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ.Α. (2015-2016).

• Μέλος του Συμβουλίου η κ. Λίλιαν Μήτρου, δικηγόρος, Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει επίσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

• Μέλος του Συμβουλίου η κ. Δήμητρα Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 783/12-12-2014) η οποία διανύει ήδη θητεία.

• Μέλος του Συμβουλίου ο κ. Γεώργιος Πλειός, Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ελευθερία στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

• Μέλος του Συμβουλίου ο κ. Γεώργιος Σαριδάκης, οικονομολόγος.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)