to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 05.11.2013

πηγή: news247.gr

Πολιτική

Έσπασε το εμπάργκο στη Δημόσια Τηλεόραση η ΔΗΜΑΡ

Ήρε η ΔΗΜΑΡ το εμπάργκο της στη Δημόσια Τηλεόραση μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις.


Ειδικότερα, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα πρόταση νόμου για τη διαφάνεια του πολιτικού χρήματος, τα δε στελέχη του κόμματος, παρ' ό,τι η κριτική πως το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μεγάλο λάθος παραμένει, θα συμμετέχουν εφεξής σε ενημερωτικές εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης, αφού η Βουλή νομιμοποίησε τη λειτουργία της με την ψήφιση του νέου νόμου, για τη ΝΕΡΙΤ.
 
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε μετά την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος με τη συμμετοχή και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Μάλιστα, αποφασίστηκε η ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει στη Βουλή με επιφυλάξεις τη διάταξη για την προσωρινή άδεια ψηφιακής τηλεοπτικής εκπομπής.
 
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, η απόφαση της πλειοψηφίας της Δημοκρατικής Αριστεράς να επιβάλει εμπάργκο στις εμφανίσεις στελεχών και βουλευτών της στη μεταβατική κρατική τηλεόραση, είχε προκαλέσει έντονες τριβές στο εσωτερικό του κόμματος.
 
Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι ο κίνδυνος για νέα μέτρα με την επωνυμία των «διαρθρωτικών» ή των «στοχευμένων» είναι ορατός.
 
Αυτό, τονίζει η ΔΗΜΑΡ, θα έχει ως μοναδική συνέπεια την περαιτέρω απομείωση των εισοδημάτων και την αποδιάρθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών.
"Η κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει απολύτως σαφές στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ότι η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί τη λήψη νέων επιβαρυντικών μέτρων, με όποια επωνυμία επιχειρηθεί να επιβληθούν",τονίζει.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να ανέβουν οι τόνοι και να εκφραστεί η ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και η κυβέρνηση να θέσει ως πλαίσιο το τρίπτυχο: αναδιάρθρωση του χρέους, διόρθωση του προγράμματος προσαρμογής και καθορισμός αναπτυξιακών προτεραιοτήτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)