to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 16.06.2016

Οικονομία

Eurogroup: Άνοιξε ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ

Η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ.


Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεννόησης με την Ελλάδα ενέκριναν οι διοικητές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στο πλαίσιο της τέταρτης ετήσιας συνεδρίασής τους σήμερα στο Λουξεμβούργο, ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη εκταμίευση. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι αύριο το πρωί οι διοικητές του ΕΜΣ θα λάβουν και τυπικά πλέον την απόφαση για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ.


 

Για «καλά νέα» για την Ελλάδα έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά την είσοδό του στο Eurogroup, στο Λουξεμβούργο

 

«Οι διοικητές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αποφάσισαν την εκταμίευση των 7,5 δισ. που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βρεί το οξυγόνο που χρειάζεται και την ανάπτυξη», δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος, συμπληρώνοντας πως «ένα χρόνο πριν, το Eurogroup συζητούσε το Grexit και τώρα την επιτυχία ενός προγράμματος». Τέλος, σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται στη «σωστή κατεύθυνση» των μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα ωφελείται από την «αλληλεγγύη» των εταίρων της.

 

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γερκ Σέλινγκ, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει «πρόοδο» και πως μόνο κάποια «τεχνικά θέματα» έχουν απομείνει, στα οποία θα επανέλθει το Eurogroup, τον Σεπτέμβριο.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)