to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:36 | 29.12.2014

πηγή: typologies

Κοινωνία

ΕΣΗΕΑ: Να μην υπογράψουν συμβάσεις οι “54″ της ΝΕΡΙΤ

Να μην υπογράψουν τις συμβάσεις που τους ζητά η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ καλεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τους 54 δημοσιογράφους που πέτυχαν στον περιβόητο διαγωνισμό ο οποίος έχει καταγγελθεί για σειρά παρανομιών.


Μετά την απειλή από τη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόραση προς τους δημοσιογράφους ότι αν δεν υπογράψουν μέχρι και αύριο, ώστε να αναλάβουν υπηρεσία θα σημαίνει ότι δεν αποδέχονται τη θέση τους, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ τονίζοντας ότι ούτως ή άλλως θα κινηθεί εναντίον της «στο Σ.τ.Ε. για τον παράνομο διορισμό της– και την καλεί να ανακαλέσει τις παράτυπες αποφάσεις της, όσον αφορά στις αμοιβές των δημοσιογράφων».

Στην ανακοίνωση του το ΔΣ της Ένωσης κάνει λόγο για ακόμα μία «απαράδεκτη, προκλητική και αντιδημοσιογραφική ενέργεια. Ουσιαστικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου και μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, καλεί 54 δημοσιογράφους από την προκήρυξη-παρωδία να “αναλάβουν υπηρεσία”. Στην ουσία απαιτεί να υπογράψουν το μηδενισμό της προϋπηρεσίας τους, την περαιτέρω περικοπή των αμοιβών τους, την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο, πράγμα που καθιστά τους δημοσιογράφους δημοσίους υπαλλήλους. Τους καλεί να υπογράψουν τη θανατική καταδίκη ακόμα και αυτής της ΚΥΑ με την οποία καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις και με την οποία αμείβονται, πλέον, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τους ζητάει δηλαδή να υπογράψουν την περαιτέρω βλαπτική μεταβολή των εργασιακών όρων και συνθηκών σ’ όλους τους δημοσιογράφους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και προοπτικά στο σύνολο του Κλάδου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)