to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΕΣΗΕΑ: «Μικρό αθηνοκεντρικό κανάλι αντί δημόσιας ραδιοτηλεόρασης»

Οι κυβερνητικές προθέσεις αποκαλύπτονται πλήρως, υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη ΝΕΡΙΤ .


Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε  την εντονότατη διαμαρτυρία του και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΝΕΡΙΤ, οι οποίες – όπως σημειώνει – έρχονται «να επιβεβαιώσουν με δραματικό τρόπο τις καταγγελίες που από την πρώτη στιγμή είχαμε διατυπώσει».

Μετά το «Μαύρο στην ΕΡΤ» και την παράνομη απόλυση 2.650 εργαζόμενων, οι κυβερνητικές προθέσεις αποκαλύπτονται πλήρως, υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ και συμπληρώνει: «Επιδιώκουν ένα μικρό αθηνοκεντρικό κανάλι μαζί με κάποια «ενοικιαζόμενα» ραδιοφωνικά προγράμματα για να υποκαταστήσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας. Ακολούθως καταπατήθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και διαφάνειας στους δήθεν διαγωνισμούς προσλήψεων στην ΝΕΡΙΤ, σε τέτοιο βαθμό που έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη».

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει πως «τώρα ήρθε η ώρα στο… όνομα της ΝΕΡΙΤ να επιχειρείται από την κυβέρνηση η ενσωμάτωση των δημοσιογράφων στο μηχανισμό της δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς ελευθερία της έκφρασης, δικαιώματα και Κώδικα Δεοντολογίας και χωρίς ΣΣΕ που ρυθμίζουν τους όρους αμοιβής και τις συνθήκες εργασίας για τη δημοσιογραφική λειτουργία. Δεν εφαρμόζεται ούτε καν η «Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δυο χρόνια πριν επέβαλε η σημερινή κυβέρνηση στους δημοσιογράφους που εργάζονται στα Δημόσια ΜΜΕ».

Καταλήγοντας, το δσ της ΕΣΗΕΑ καλεί αφενός την κυβέρνηση «να αποσύρει τις επονείδιστες συμβάσεις, διαφορετικά θα μας βρει απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθεί να επιβάλει και στον κλάδο της ενημέρωσης», αφετέρου «τους συναδέλφους να μην υπογράψουν και να μην υποκύψουν στον εκβιασμό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)