to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ καταδικάζουν τη λογοκρισία στη ΝΕΡΙΤ

Οι ενώσεις επισημαίνουν πως η νέα παραίτηση της ηγεσίας της ΝΕΡΙΤ λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να μη μεταδοθεί η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, έρχεται λίγους μήνες μετά την αποπομπή του προηγούμενου προέδρου και ζητούν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ .


Μείζον ζήτημα για την ΕΣΗΕΑ οι παραιτήσεις του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη. «Οι παραιτήσεις λαμβάνουν κορυφαία πολιτική διάσταση αφού φέρονται να σχετίζονται με κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου να μην μεταδοθεί η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, γεγονός πρωτοφανές», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι δύο Ενώσεις θεωρούν πως μπροστά στο αδιέξοδο που διαμορφώνεται, το αίτημα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ είναι πιο άμεσο από ποτέ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει τη θέση που είχε διατυπώσει στις 26 Αυγούστου, με αφορμή την επιστολή, τότε, της EBU προς τον πρωθυπουργό της χώρας: «Μοναδική λύση στο αδιέξοδο είναι η γενναία απόφαση για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της στην Αθήνα και στην Περιφέρεια, για να αποκτήσει ξανά η χώρα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ επισημαίνουν πως η νέα παραίτηση της ηγεσίας της ΝΕΡΙΤ έρχεται λίγους μήνες μετά την αποπομπή του προηγούμενου προέδρου Γ. Προκοπάκη, που αποχώρησε τον Μάιο καταγγέλλοντας φαινόμενα οικογενειοκρατίας.

«Ακολούθησαν στις 11 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ καθηγητής Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ροδόλφος Μορώνης. Εγκατέλειψαν το σκάφος λίγες ημέρες μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την σωρεία των παρατυπιών που αφορούν στις προσλήψεις προσωπικού και μετά την δικαστική δικαίωση –την δεύτερη- εργαζομένων για τις απολύσεις των οποίων το δικαστήριο απεφάνθη ότι είναι παράνομες, άκυρες και πρέπει να επιστρέψουν στον νέο φορέα», προσθέτει η ΠΟΕΣΥ.

«Την ίδια ώρα απανωτές δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ κρίνοντας παράνομες τις απολύσεις τους, ενώ ο διαγωνισμός προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ έχει γίνει αντικείμενο έρευνας από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Παναγιώτα Φάκου», υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ.

«Όταν τα διευθυντικά στελέχη, αρνούνται να υπερασπίσουν το δημιούργημα της κυβέρνησης που τους διόρισε, όταν εγκαταλείπουν πανικόβλητοι το –κατά τον κ. Καψή- ελληνικό ΒΒC, μάλλον σημαίνει πως πλησιάζει η ώρα αυτή η κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι το δημιούργημα της αποτελεί μια θλιβερή παρένθεση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)