to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:10 | 14.10.2022

Κοινωνία

ΕΣΗΕΑ: Αποτροπιασμός και οργή για τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ ζητά από τους δημοσιογράφους σοβαρότητα, ευθύνη και εναρμόνιση της δεοντολογίας του κλάδου


Με αποτροπιασμό και οργή παρακολουθεί το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που συντελείται από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και καταδικάζει τις απαράδεκτες περιπτώσεις με αφορμή τον τρόπο κάλυψης της φρικτής υπόθεσης με την 12χρονη στον Κολωνό.

Καταδικάζει «την χωρίς όρια και φραγμούς δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και ζητά σοβαρότητα, ευθύνη και αυξημένη προσοχή από όλους τους συναδέλφους». Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωση της πριν από δύο μέρες η ΕΣΗΕΑ μίλησε για κακοποίηση της δημοσιογραφίας και προειδοποίησε για αυστηρές κυρώσεις νομικές και πειθαρχικές.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας κάνει λόγο για «προκλητική και κατ’ εξακολούθηση παραβίαση και έλλειψη σεβασμού στην αντιμετώπιση ενός τραγικού κοινωνικού φαινομένου, που δυστυχώς αφορά ανήλικα παιδιά, στο όνομα της δήθεν “ερευνητικής” δημοσιογραφίας».

Όπως τονίζει και υπενθυμίζει, τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι μέλη και μη μέλη της Ένωσης οφείλουν να εναρμονίζονται με τις αρχές της δεοντολογίας του κλάδου και να απέχουν από κάθε μορφής παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά ανηλίκους, όπως σημειώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

«Η προκλητική και κατ’ εξακολούθηση παραβίαση και η έλλειψη σεβασμού στην αντιμετώπιση ενός τραγικού κοινωνικού φαινομένου, που δυστυχώς αφορά ανήλικα παιδιά, στο όνομα της δήθεν “ερευνητικής” δημοσιογραφίας, επιβάλλει εγρήγορση και άμεση δραστική παρέμβαση.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, παρακολουθεί με αποτροπιασμό και οργή το διασυρμό που συντελείται από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συμφωνεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην καταδίκη τέτοιων απαράδεκτων περιπτώσεων.

Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οφείλουν να εναρμονίζονται με τις αρχές της δεοντολογίας του κλάδου και να απέχουν από κάθε μορφής παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά ανηλίκους.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, καταδικάζει ανεπιφύλακτα την χωρίς όρια και φραγμούς δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και ζητά σοβαρότητα, ευθύνη και αυξημένη προσοχή από όλους τους συναδέλφους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)