to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:04 | 25.08.2014

Οικονομία

ΕΣΕΕ: «Ισοδύναμα» για τις φοροελαφρύνσεις θα απαιτήσουν οι δανειστές

Αυτό μεταφέρουν πηγές της ΕΣΕΕ υπό τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη, μετά από ενημέρωση που είχαν σήμερα από τον ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη


Η κυβέρνηση, προωθεί το ζήτημα «φοροελαφρύνσεις» στην διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά οι δανειστές ζητούν ισοδύναμα μέτρα. Αυτό μεταφέρουν πηγές της ΕΣΕΕ υπό τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη, μετά  από ενημέρωση που είχαν σήμερα από τον ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου το ζήτημα φοροελαφρύνσεις  δεν μπορεί να τεθεί αν δεν συνοδεύεται από μέτρα που θα διασφαλίζουν την συνέχεια στην δημοσιονομική προσαρμογή. Εξηγούν ότι ο ΥΠΟΙΚ επιχειρεί και να «περιορίσει» το κλίμα διεκδικήσεων εν όψει των διαπραγματεύσεων καθώς και οι δανειστές «παρακολουθούν τις δηλώσεις της κυβέρνησης και περιμένουν απαντήσεις».

Πάντως η  φορολογία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων σε συνδυασμό με τους μνημονιακούς στόχους του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος των επόμενων ετών τίθεται στο κέντρο της προσοχής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ενόψει της συζήτησης στο Παρίσι και την Αθήνα.  Τέθηκε επί τάπητος και στην συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια Στο Βερολίνο με τον Β. Σόιμπλε στη βάση και της υπέρμετρης πλέον φορλόγησης πολιτών και επιχειρήσεων που δρα αντιανταπτυξιακά.

Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο συνάντησης γνωριμίας που είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα συνεχίζονται και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβασή τους, μετά την αξιολόγηση που θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ  επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει προτεραιότητα για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ και έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό φορολογικών ελαφρύνσεων, σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. 

Πληροφορίες: capital.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)