to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 24.07.2013

Κοινωνία

ΕΣΑμεΑ: Κατασυκοφάντηση της αναπηρίας

Την οργή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) προκάλεσε η υπόθεση των «δήθεν τυφλών» στην Κάλυμνο.


«Για μια ακόμη φορά η ανεπάρκεια της Διοίκησης του ΙΚΑ οδήγησε σε διασυρμό και διαπόμπευση την Αναπηρία στην Ελλάδα και δυσφήμισε τη χώρα στο εξωτερικό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ΕΣΑμεΑ, «οι τυμπανοκρουσίες για τους "δήθεν τυφλούς" στην Κάλυμνο, η αποσιώπηση των ποσοστών στην Ρόδο και η δειλή διόρθωση της πρώτης ανακοίνωσης του ΙΚΑ έφεραν ξανά στο φως τα αντικοινωνικά, τουλάχιστον, αντανακλαστικά των αρμοδίων».

Η Συνομοσπονδία ξεκαθαρίζει «για μία ακόμη φορά ότι έχει μέτωπο ενάντια σε οποιανδήποτε έκνομη συμπεριφορά πολιτών, γιατρών, δημόσιων λειτουργών και πολιτικών υπευθύνων, οι οποίοι είτε εκούσια είτε ακούσια έχουν δημιουργήσει το θλιβερό φαινόμενο των λεγόμενων "αναπήρων - μαϊμού", που κατασυκοφαντεί τα άτομα με αναπηρία και αυξάνει τον κοινωνικό αυτοματισμό και ρατσισμό».

«Οι υπηρεσίες οφείλουν να δώσουν τώρα στη δημοσιότητα τα ποσοστά και στην Κάλυμνο και στην Ρόδο όσων έλαβαν ποσοστό κάτω από το όριο που τους επιτρέπει να λαμβάνουν επίδομα. Πρέπει επίσης να δώσουν στην δημοσιότητα τα ονόματα των γιατρών που τους έδωσαν τις γνωματεύσεις, να στείλουν τον φάκελο στον Εισαγγελέα, που βέβαια έπρεπε ήδη να είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως, καθώς και τα ονόματα των προϊσταμένων που επικύρωσαν τις πράξεις», πρόστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, «το αναπηρικό κίνημα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλη αυτή τη ληστρική εκμετάλλευση της αναπηρίας και αυτή την απαράδεκτη σχέση διαπλοκής που υπήρξε, υπάρχει και ίσως να υπάρχει και στο μέλλον».

δείτε ακόμη

«Μαϊμούδες-τυφλοί» ή συρρικνώνοντας το πεδίο άσκησης και διεκδίκησης προνοιακών δικαιωμάτων

και

ΙΚΑ: Λαθεμένα τα στοιχεία για τους τυφλούς - «μαϊμού» της Καλύμνου - Διπλάσιοι ήσαν οι πραγματικοί τυφλοί απ' όσους ανακοινώθηκαν

ΙΚΑ: Λαθεμένα τα στοιχεία για τους τυφλούς - «μαϊμού» της Καλύμνου - Διπλάσιοι ήσαν οι πραγματικοί τυφλοί απ' όσους ανακοινώθηκαν - See more at: http://left.gr/news/ika-lathemena-ta-stoiheia-gia-toys-tyfloys-maimoy-ti...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)