to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:06 | 25.05.2022

Πολιτική

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Υπουργό Υγείας για την Ω.Ρ.Λ. κλινική του Παπανικολάου

«Απανωτά τα χτυπήματα στο «Παπανικολάου». Κινδυνεύει με λουκέτο η Ω.Ρ.Λ. κλινική, γιατί την άφησαν μ’ έναν ειδικό γιατρό!» τονίζουν σε κοινοβουλευτική ερώτηση 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της Αναπλ. Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Δώρας Αυγέρη. Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άμεση πλήρωση των κενών στις κλινικές του ιστορικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.


Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, αλλά η κυβέρνηση κωφεύει στις εκκλήσεις τόσο των εργαζόμενων όσο και των ασθενών.

Μετά το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με τον θάνατο 43χρονου ασθενούς σε καρέκλα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και την πυρκαγιά στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου, που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, έρχεται το σήμα κινδύνου που εκπέμπει η Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Παπανικολάου.

Η ήδη αποψιλωμένη και αποδυναμωμένη Ω.Ρ.Λ. κλινική κινδυνεύει να κλείσει, καθώς έχει μείνει χωρίς προσωπικό, το οποίο όχι μόνο δεν ενισχύεται, αλλά ούτε καν αναπληρώνεται.

Πρόκειται για μια κλινική που υπάρχει από ιδρύσεως του ΕΣΥ και που κατά κοινή ομολογία επιτελεί σημαντικότατο έργο, καθώς, πέραν των χιλιάδων ασθενών που εξετάζονται εκεί, διενεργεί πολλές και σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης, περιλαμβάνει μια από τις ελάχιστες σύγχρονες νευροωτολογικές μονάδες στην Ελλάδα, ενώ διενεργεί βαριές ογκολογικές επεμβάσεις και δύσκολες ωτοχειρουργικές επεμβάσεις.

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτή η κλινική έχει σήμερα μείνει -όσο κι αν ακούγεται απίστευτο- με έναν ειδικό γιατρό! Κι αυτό, γιατί μετά από αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις, η διοίκηση του νοσοκομείου και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν κάνουν καμία κίνηση για αναπλήρωση των κενών, ενώ την ίδια ώρα σπεύδουν να παραχωρούν προνόμια σε ιδιώτες και εργολάβους.

Τα παραπάνω προκαλούν την ιδιαίτερη ανησυχία σε εργαζόμενους, ασθενείς και, εν γένει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Βόρειας Ελλάδας. Κι αυτό γιατί  καταδεικνύουν τη γενικότερη, προβληματική συνθήκη λειτουργίας ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και προοιωνίζουν ανάλογα προβλήματα σε άλλες κλινικές του με παρόμοια προβλήματα.
Σε μια ακόμη περίπτωση, όπως αυτή του Παπανικολάου, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη μεθοδευμένη απαξίωση του ΕΣΥ.
Η πλήρης κοβιντοποίηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη την επικράτεια έχει οδηγήσει στην κατάρρευσή τους. Ωστόσο, Μητσοτάκης και Πλεύρης χέρι-χέρι συνεχίζουν να απεργάζονται σχέδια ιδιωτικοποίησης πάνω στα συντρίμμια.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα για την κάλυψη των κενών στην Ω.Ρ.Λ. κλινική, καθώς και την κάλυψη οργανικών θέσεων σε άλλες κλινικές του Παπανικολάου.
Ζητούν, επίσης, να ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση ενός νέου πλαισίου κινήτρων, ώστε να ξαναγίνει το ΕΣΥ ελκυστικό για τους νέους γιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες υγείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)