to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:04 | 09.12.2022

Πολιτική

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Κλίμα αδικίας, αναβρασμού και αμφισβήτησης επικρατεί στη ΔΥΠΑ»

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με το κλίμα αδικίας, αναβρασμού και αμφισβήτησης που επικρατεί στη ΔΥΠΑ μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της ΣΟΧ1/2022


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν  43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου σχετικά με το κλίμα αδικίας, αναβρασμού και αμφισβήτησης που επικρατεί στη ΔΥΠΑ μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της ΣΟΧ1/2022. Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές:

- Παρά την παραδοξότητα της πρόσληψης συμβασιούχων υπαλλήλων για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, εκδόθηκε η προκήρυξη ΣΟΧ1/2022 για την πρόσληψη νέων εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

- Οι επιτυχόντες των προσωρινών αποτελεσμάτων προσελήφθησαν, εκπαιδεύτηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα. Ωστόσο, την Παρασκευή, 2/12/2022, εκδόθηκαν για δεύτερη φορά τα οριστικά αποτελέσματα, από τα οποία απουσίαζαν τα ονόματα 150 εργαζομένων, παρόλο που εργάστηκαν – υπό δυσμενείς συνθήκες (απουσία συντονισμού από τον Διοικητή, ελλιπής ενημέρωση από ΑΣΕΠ κλπ) - για περίπου 8 μήνες, απέκτησαν εμπειρία και περίμεναν την ανανέωση της σύμβασής τους προκειμένου να συνεχίσουν την εργασία τους.

- Απόρροια των ανωτέρω είναι να τεθούν εκτός της τελικής λίστας των οριστικών αποτελεσμάτων 150 εργαζόμενοι στην ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ), οι οποίοι έχοντας πίστη και δικαιολογημένη εμπιστοσύνη στη χρηστή Διοίκηση εκπαιδεύτηκαν και εργάστηκαν επί 8 μήνες με τα προσωρινά αποτελέσματα, χτίζοντας τον εργασιακό και κατ’ επέκταση και τον προσωπικό τους βίο με αυτά τα δεδομένα.

- Επιπλέον, δημιουργείται έντονο αίσθημα αδικίας όχι μόνο στους εργαζόμενους που καλούνται να αποχωρήσουν χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τα τρία οκτάμηνα, αλλά και στους αντικαταστάτες αυτών, αφού καλούνται να εργαστούν δύο και όχι τρία οκτάμηνα.

- Το αίσθημα αδικίας επιτείνεται και από το γεγονός ότι μετά τα αποτελέσματα, οι θέσεις καταλαμβάνονται από υποψηφίους με πολύ λιγότερα μόρια, δημιουργώντας επιπλέον αναστάτωση στις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ.

- Λαμβάνοντας υπόψη ότι, 150 εργαζόμενοι, έχοντας πίστη στη χρηστή διοίκηση, εκπαιδεύτηκαν και εργάστηκαν για 8 μήνες περίπου βάσει των προσωρινών αποτελεσμάτων της ΣΟΧ1 και υπό δυσμενείς συνθήκες.

- Λαμβάνοντας υπόψη ότι, αμφισβητούνται τα οριστικά αποτελέσματα, αφού τελικά οι θέσεις καλύπτονται από υποψήφιους με πολύ λιγότερα μόρια.

- Λαμβάνοντας υπόψη ότι, οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών της ΔΥΠΑ πρέπει να καλυφθούν με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να παραμείνουν οι 150 εργαζόμενοι στη ΔΥΠΑ;

2. Θα αναλάβει πρωτοβουλία από κοινού με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ και τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ για να αποκατασταθεί το κλίμα αναβρασμού, αδικίας και αμφισβήτησης που επικρατεί στην Υπηρεσία;

3. Θα προχωρήσει στην προκήρυξη και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών της ΔΥΠΑ;

tags: ΔΥΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)