to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 08.11.2016

Πολιτική

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την προκλητική δράση χρυσαυγιτών κατά την εκδίκαση της δολοφονικής επίθεσης στο Πέραμα

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Εσωτερικών για τη δράση χρυσαυγιτών κατά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, η οποία αφορά τη δολοφονική επίθεση που έγινε στο Πέραμα το Σεπτέμβριο του 2013 σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.


Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η δράση χρυσαυγιτών κατά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, η οποία αφορά τη δολοφονική επίθεση που έγινε στο Πέραμα το Σεπτέμβριο του 2013 σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Όπως καταγράφεται σε οπτικοακουστικό υλικό το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (https://www.youtube.com/watch?v=CwsbDNRhopQ), χρυσαυγίτες εκσφενδονίζουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των συγκεντρωμένων διαδηλωτών. Η προκλητική, όμως, δράση φαίνεται ότι καλύπτεται από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο. Πιο συγκεκριμένα, οι χρυσαυγίτες φαίνεται καθαρά ότι διατηρούν την παράταξή τους πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ και πετούν πέτρες, χωρίς την παραμικρή αντίδραση των ΜΑΤ, τα οποία βρίσκονται ακριβώς μπροστά τους.

Η προκλητική δράση των χρυσαυγιτών συνοδευόταν από υβριστικά συνθήματα, τα οποία ακούστηκαν και μέσα στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η δίκη. Μάλιστα, σε ένα ρεσιτάλ θράσους, οι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής, απευθυνόμενοι στο προεδρείο του δικαστηρίου, επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως θύματα τους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες, οι οποίοι, υποτίθεται, δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ!

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Με ποιο τρόπο κατάφεραν οι χρυσαυγίτες να διατηρήσουν την ημιστρατιωτική τους παράταξη και να πετάξουν πέτρες στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, χωρίς να υπάρξει καμία κίνηση αποτροπής από την πλευρά των ΜΑΤ;

  2. Γιατί η Αστυνομία δεν εμπόδισε την επέκταση των επεισοδίων και στη δικαστική αίθουσα;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Καραγιαννίδης Χρήστος

Ακριώτης Γιώργος

Ιγγλέζη Κατερίνα

Καββαδία Αννέτα

Καρακώστα Εύη

Μορφίδης Κώστας

Μπαλαούρας Γεράσιμος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Σκούφα Ελισσάβερ

Σταμπουλή Αφροδίτη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)