to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 21.07.2020

Πολιτική

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση ισχύος του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Την παράταση ισχύος του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ζητούν, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη.


Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης με στόχο την εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ και την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, όπως αυτό καθορίζεται σε ΚΥΑ, προβλέπεται η διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Οι επαγγελματίες αγρότες κλήθηκαν, κατ’ εφαρμογή της απόφασης αυτής, να δώσουν εξετάσεις και να λάβουν  πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων σε θέματα του Παραρτήματος Β του ν. 4036/2012 (Α΄8), η διάρκεια ισχύος του οποίου, σύμφωνα με το άρθρο 14, είναι πέντε (5) έτη και ξεκινάει από την ημερομηνία επιτυχούς ολοκλήρωσης των εξετάσεων χορήγησής του. Επιπροσθέτως, προβλέπεται ότι ο αργότερο έξι (6) μήνες πριν την εκπνοή της ισχύος του πιστοποιητικού, ο ενδιαφερόμενος δύναται να εξεταστεί για την ανανέωση της ισχύος του, το οποίο χορηγείται για άλλα πέντε (5) έτη και ισχύει από την ημερομηνία λήξης του προηγούμενου.

Επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετική δύσκολη, ο δε αγροτικός κόσμος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, χωρίς μάλιστα να έχει στηριχθεί ουσιωδώς, ενώ η διαδικασία ανανέωσης ισχύος του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, συνεπάγεται την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των αγροτών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον Υπουργό αν προτίθεται να παρατείνει την ισχύ του πιστοποιητικού που έλαβαν οι επαγγελματίες αγρότες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)