to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 05.07.2021

Πολιτική

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την καταβολή αντιτίμου υπέρ του Δημοσίου από τους Νηογνώμονες

Το θέμα της επιβολής αντιτίμου υπέρ του Δημοσίου από τους Νηογνώμονες για την παραχώρηση του δικαιώματος έκδοσης πιστοποιητικών, φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Τρύφωνα Αλεξιάδη, αν. τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.


Η διαδικασία της έκδοσης πιστοποιητικών από τους Αναγνωρισμένους Οργανισμούς (Νηογνώμονες), αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αλλά και τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Ο έλεγχος της τήρησης των κανόνων και της ποιότητας των επιθεωρήσεων, από πλευράς δημοσίου και το κόστος που επιφέρει, παράλληλα με τα οικονομικά οφέλη που προσπορίζονται οι Νηογνώμονες από την παραχώρηση του προνομίου επιθεώρησης των υπό ελληνική σημαία πλοίων και του δικαιώματος έκδοσης πιστοποιητικών είχαν οδηγήσει το Υπουργείο Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει με έγγραφό του από το Υπουργείο Ναυτιλίας να εξετάσει το θέμα καταβολής αντιτίμου υπέρ του δημοσίου από τους Νηογνώμονες.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθυμίζουν ότι πράγματι στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε συσταθεί ομάδα εργασίας για την προετοιμασία των απαιτούμενων ρυθμίσεων και τον καθορισμό του ύψους των τελών προς οργανισμούς επιθεώρησης και πιστοποίησης πλοίων υπό ελληνική σημαία, με τις διαδικασίες να διακόπτονται με την κυβερνητική αλλαγή του Ιουλίου του 2019, χωρίς να έχει γίνει γνωστή καμία εξέλιξη επί του θέματος.

Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν  από τους αρμόδιους Υπουργούς αν

1. Εξετάζει η κυβέρνηση την επιβολή αντιτίμου υπέρ του Δημοσίου από τους Αναγνωρισμένους Οργανισμούς (Νηογνώμονες) για την παραχώρηση του δικαιώματος έκδοσης πιστοποιητικών;

2. Εάν εξετάζει το ανωτέρω αναφερόμενο ενδεχόμενο, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες επιβολής του;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)