to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 11.06.2018

Πολιτική

Eρώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργατικά ατυχήματα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν λάβει χώρα τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος


Όπως αναφέρουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα «τη μέριμνα για την ασφάλεια των εργαζομένων, με αφορμή τα εργατικά ατυχήματα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν λάβει χώρα τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος:

Το πρώτο συνέβη στις 11/1/2018, στο υπό επισκευή πλοίο «BLUE TITAN», όταν εργάτης έπεσε στο πάτωμα του εσωτερικού καταστρώματος του πλοίου από καταπακτή ύψους περίπου 2,20 μέτρων. Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΤΖΑΝΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο, ενώ διενεργήθηκε προανάκριση από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Το δεύτερο συνέβη στις 25/5/2018, στο υπό επισκευή πλοίο «Asterion II» της ΑΝΕΚ. Ο τραυματίας ήταν 50χρονος εργάτης, εργαζόμενος σε ιδιωτικό συνεργείο. Κατά τη διάρκεια σωληνουργικών εργασιών χτύπησε στο κεφάλι του, όταν έπεσε από μεγάλο ύψος στον χώρο του γκαράζ ενώ κατέβαινε μια σκάλα.

Ο χώρος που έγινε το ατύχημα την επόμενη μέρα σφραγίστηκε από τις αρχές και επιβλήθηκε παύση εργασιών μέχρι να γίνει αυτοψία από Κλιμάκιο Επιθεωρητών Εργασίας.

Ωστόσο, αυτό μοιάζει να μην επέφερε κάποιο αποτέλεσμα, μιας και δυστυχώς τρεις μέρες μετά (δηλαδή στις 28/5/2018) έλαβε χώρα και τρίτο εργατικό ατύχημα, και πάλι στο υπό επισκευή πλοίο «Asterion II». Ο τραυματίας αυτήν τη φορά ήταν ένας 40χρονος, ο οποίος επίσης εργαζόταν σε  ιδιωτικό συνεργείο.  Μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο.

Τα ατυχήματα αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη περαιτέρω ελέγχων ασφαλείας και επικαιροποίησης του νομοθετικού πλαισίου που αφορά, τόσο στις συνθήκες εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όσο και στις ευθύνες των εργολάβων που συγκροτούν τα ιδιωτικά συνεργεία. Το βασικότερο είναι πως φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη ύπαρξης μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων κι εργατών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται να προβεί στη λήψη μέτρων και ρυθμίσεων που θα αφορούν στην ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων και εργατών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος;

2. Προτίθεται να θεσπίσει αυστηρό πλαίσιο σχετικά με τις ευθύνες των εργολάβων που συγκροτούν τα ιδιωτικά συνεργεία;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κυρίτσης Γεώργιος

Ακριώτης Γεώργιος

Αντωνίου Χρήστος

Αυλωνίτου Ελένη

Βαγιωνάκη Ευαγγελία (Βάλια)

Γεννιά Γεωργία

Γκιόλας Ιωάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

 

Θεωνάς Ιωάννης

Ιγγλέζη Αικατερίνη

Καββαδία Αννέτα

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Καραγιαννίδης Χρήστος

Καρακώστα Εύη

Κασιμάτη Νίνα

Καφαντάρη Χαρά

Κουράκης Αναστάσιος

Λιβανίου Ζωή

Μανιός Νικόλαος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

 

Μουμουλίδης Θεμιστοκλής

Μπαλτάς Αριστείδης

Πάλλης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Νικόλαος

Παρασκευόπουλος Νικόλαος

Ρίζος Δημήτριος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Σπαρτινός Κωνσταντίνος

Σταματάκη Ελένη

Στογιαννίδης Γρηγόριος

Συρίγος Αντώνιος

Τριανταφύλλου Μαρία


 

Χριστοδουλοπούλου Αναστασία

Ψυχογιός Γεώργιος

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)