to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:59 | 05.10.2022

Πολιτική

Ερώτηση στη Βουλή για την πυροσβεστική υπηρεσία Γιαννιτσών από τη Θ. Τζάκρη

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη με θέμα τη: «Διάλυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών από μαζικές ρουσφετολογικές μετακινήσεις πυροσβεστών σε άλλες υπηρεσίες χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η επιχειρησιακή της επάρκεια»


Η μαζική μετακίνηση 12 πυροσβεστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών προς άλλες πυροσβεστικές υπηρεσίες στη χώρα, χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια και χωρίς να ληφθεί υπόψη η επιχειρησιακή επάρκεια της εν λόγω υπηρεσίας, την οδηγεί χωρίς αμφιβολία σε διάλυση και αδυναμία να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα περιστατικά που πρέπει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα μάλιστα όταν η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ουσιαστικά ακόμη ολοκληρωθεί και η τουριστική και βιομηχανική δραστηριότητα στην περιοχή βρίσκεται  σε εξέλιξη. Με δεδομένο ότι διαπιστώνεται μια δυσοίωνη τάση μείωσης του προσωπικού της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γιαννιτσών κάτω από το όριο ασφαλεία με αποτέλεσμα να μην μπορέσει η εν λόγω υπηρεσία να ανταποκριθεί επιχειρησιακά σε ταυτόχρονο δεύτερο περιστατικό πυρκαγιάς, η Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη  κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων με την οποία τον ρωτά:

  1. γιατί το Αρχηγείο ενέκρινε μετακινήσεις/αποσπάσεις/μεταθέσεις προσωπικού από την πυροσβεστική υπηρεσία Γιαννιτσών προς άλλες υπηρεσίες του πυροσβεστικού σώματος χωρίς να προβλεφθεί η απαραίτητη αντικατάστασή του και
  2. για τις προθέσεις του να εξετάσει τη δυνατότητα ενίσχυσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γιαννιτσών με νέες προσλήψεις ή μετακινήσεις προσωπικού από άλλες πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)