to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 02.11.2022

Πολιτική

Ερώτηση Π. Σκουρολιάκου για την πρόθεση απομάκρυνσης του Υποθηκοφυλακείου Μαραθώνα από το Καπανδρίτι

Ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρολιάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης με θέμα: "Απομάκρυνση από το Καπανδρίτι του Υποθηκοφυλακείου Μαραθώνα και του αντίστοιχου κτηματολογικού υποκαταστήματος".


Σκοπός της Ερώτησης είναι να πληροφορηθούν οι πολίτες της Βορειοανατολικής Αττικής αν ευσταθούν οι πληροφορίες για την απομάκρυνση των συγκεκριμένων υπηρεσιών από το Καπανδρίτι.

Στην Ερώτηση αναφέρεται:

"Εδώ και λίγες μέρες έχουμε γίνει αποδέκτες διαμαρτυριών από εργαζόμενους και κατοίκους της δημοτικής κοινότητας Καπανδριτίου μετά τη φημολογία ότι το Υποθηκοφυλακείο Μαραθώνα με έδρα το Καπανδρίτι Αττικής αλλά και το αντίστοιχο κτηματολογικό υποκατάστημα πρόκειται να απομακρυνθούν.

Οφείλουμε να τονίσουμε σ’ αυτό το σημείο πως στο εν λόγω Υποθηκοφυλακείο εδώ και περίπου ένα χρόνο στεγάζεται και λειτουργεί και το Υποθηκοφυλακείο Ωρωπού. Στο συγκεκριμένο υποθηκοφυλακείο, επιπροσθέτως, υπάρχουν αρχεία και βιβλία μεταγραφών με ιστορία άνω των 160 χρόνων.

Το Υποθηκοφυλακείο βρίσκεται σε τέτοια θέση, που εξυπηρετεί τουλάχιστον εβδομήντα πέντε χιλιάδες κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής, κατοίκους των Δήμων Ωρωπού, Μαραθώνα και Διονύσου. Το Καπανδρίτι βρίσκεται ακριβώς στο Κέντρο των συγκεκριμένων Δήμων, άρα εξυπηρετεί στο ακέραιο το σύνολο των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε, αν υφίσταται πραγματικά ακόμα και ως σκέψη η απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου από το Καπανδρίτι, ότι θα αποτελέσει ακόμα μία πληγή για την Βορειοανατολική Αττική, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μεγάλες ζημίες από την απομάκρυνση δημοσίων υπηρεσιών".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)