to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 15.11.2022

Πολιτική

Ερώτηση Μ. Χατζηγιαννάκη για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Β. Εύβοια

Τις πολύ μεγάλες εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν μέσα στους οικισμούς, αλλά και στις πεδινές κοίτες της Βόρειας Εύβοιας ένα χρόνο και τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά και κάτι λιγότερο από τις πλημμύρες που έπληξαν τον τόπο, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή προς τους αρμοδίους Υπουργούς ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά τις καταγγελίες του Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Κοτζιά στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού πως δεν έχει γίνει τίποτα όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο του, λίγους μήνες μετά έρχεται ο Δήμαρχος του γειτονικού πυρόπληκτου Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας κ. Τσαπουρνιώτης να επισημάνει ότι αυτή τη στιγμή τα αντιπλημμυρικά έργα σχεδόν έχουν σταματήσει, ενώ παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις για σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, οι εντάξεις των έργων που έχουν γίνει είναι μόνο στα χαρτιά και δεν υπάρχουν ανάλογες πιστώσεις.

Δυστυχώς, όπως σημειώνει ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η κοροϊδία που βιώνουν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι πυρόπληκτοι και πλημμυροπαθείς κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας είναι άνευ προηγουμένου, καθώς, ενδεικτικά, έναν χρόνο μετά τις πλημμύρες στη Βορειοανατολική Εύβοια, στην παραλία Κοτσικιά δεν έχει γίνει ακόμα καμία παρέμβαση, στο Αχλάδι που οι ζημιές ήταν εντονότατες από τις περσινές πλημμύρες οι εργασίες ενώ ξεκίνησαν έχουν πλέον σταματήσει, αλλά και στους υπόλοιπους οικισμούς τα έργα είναι ημιτελή.

Για τους λόγους αυτούς, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ρωτά τους αρμοδίους υπουργούς ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις χρηματοδοτήσεις όσον αφορά την υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στη Β. Εύβοια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)