to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:58 | 14.06.2021

Πολιτική

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τον ΣΥΡΙΖΑ για την «απαλοιφή της συναίνεσης»

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους αρμόδιους Υπουργούς κατέθεσαν 47 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής για απαλοιφή του όρου της μη συναίνεσης για τις περιπτώσεις εξαναγκασμού στη σεξουαλική πράξη


Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους αρμόδιους Υπουργούς κατέθεσαν 47 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, κατόπιν πρωτοβουλίας της αν. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης αρμόδιας για θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειρήνης Αγαθοπούλου, σχετικά με το πόρισμα  της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και ειδικά για την πρόταση της Επιτροπής για απαλοιφή του όρου της μη συναίνεσης για τις περιπτώσεις εξαναγκασμού στη σεξουαλική πράξη.

Συγκεκριμένα, τονίζεται στην ερώτηση ότι ο προσδιορισμός του βιασμού και ως πράξη μη συναίνεσης των προσώπων, (άρθρο 336 παρ. 4 ΠΚ), που συμπεριλήφθηκε  στον Ποινικό Κώδικα με το Ν. 4619/2019, έγινε με σκοπό την συμμόρφωση με την Σύμβαση της Κων/πολης (άρθρο 36, παρ. 1 και 2). Μάλιστα, είναι πολλές οι ευρωπαϊκές χώρες που προβαίνουν σε αντίστοιχες με τους όρους της Σύμβασης αλλαγές του νομικού όρου του βιασμού, το τελευταίο διάστημα.

Για τον λόγο αυτό, οι βουλευτές και οι βουλεύτριες κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης του πορίσματος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, ώστε  να λάβουν γνώση αυτού καθώς  και των προθέσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης, ως προς την αποδοχή ή μη της απαλοιφής της συναίνεσης για το άρθρο 336, παρ 4 του ΠΚ. Η πιθανή αποδοχή εκ μέρους του κ. Τσιάρα και της κ. Συρεγγέλα της πρότασης της Επιτροπής συνιστά οπισθοχώρηση και θα επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Το πλήρες περιεχόμενο της ερώτησης και ΑΚΕ μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)