to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:25 | 24.09.2021

Οικονομία

Ερώτηση Χρ. Γιαννούλη: Ποιο είναι ακριβώς το αποθεματικό της Αττικό Μετρό και γιατί μειώθηκε κατά 660 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια;

Ποιο είναι το ακριβές ποσό του αποθεματικού της Αττικό Μετρό ΑΕ, ρωτά με επίκαιρη ερώτηση του ο Αν. Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χρ. Γιαννούλης.


Όπως τονίζει ο Χρ. Γιαννούλης, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα το αποθεματικό της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019, 920 εκατομμύρια ευρώ ενώ τον φετινό Ιούλιο 260 εκατομμύρια ευρώ.

Ως αποθεματικό, όπως καλώς γνωρίζετε ορίζεται το ποσό, που δεσμεύεται από τα διανεμητέα κέρδη των εταιρειών και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την ανάπτυξη και επέκταση της εταιρείας. Με βάση τα παραπάνω το αποθεματικό μιας εταιρείας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν άλλες υποχρεώσεις της.

Εν προκειμένω, εάν πράγματι υπάρχει μείωση του αποθεματικού κατά 660 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει το ποσό αυτό, σύμφωνα με τον σκοπό του αποθεματικού, να έχει χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη και επέκταση της εταιρείας και όχι σε άλλες χρήσεις.

Επειδή η εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε αποτελεί επιχείρηση δημοσίου συμφέροντος, καθώς παρέχει συγκοινωνιακό έργο και ως εκ τούτου υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για τη λειτουργία της.

Επειδή το αποθεματικό των 920 εκατομμυρίων ευρώ αποτελούσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέρος των 37 δις ευρώ, που ήταν το «μαξιλάρι ασφαλείας», το οποίο άφησε ως προίκα η προηγούμενη κυβέρνηση.

Με βάση τα παραπάνω, ο Χρ. Γιαννούλης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

Ποιο είναι σήμερα το ακριβές ποσό του αποθεματικού της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ  Α.Ε και αν έχει χρησιμοποιηθεί μέρος αυτού, τι ποσό και σε ποιες χρήσεις χρησιμοποιήθηκε;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)