to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 04.06.2020

Πολιτική

Ερώτηση Γ. Μπουρνού για την παράταση των δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο για τα νησιά του Ν. Λέσβου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς με θέμα της την παράταση της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο για τα νησιά του Νομού Λέσβου.


Ακολουθεί ολόκληρη η Ερώτηση:

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Αίτημα παράτασης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο για τα νησιά του Νομού Λέσβου»

Στις 31 Μαΐου 2020 έληξε η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στα Γραφεία Κτηματογράφησης του Νομού Λέσβου. Σύμφωνα με επιστολή του Δημάρχου Λήμνου, ο περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών λόγω των μέτρων της πανδημίας Covid-19 κατέστησε αδύνατη τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη δήλωση των σχετικών δικαιωμάτων.

Το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας είχε μάλιστα επισημάνει εγκαίρως πως ο χρόνος που δόθηκε για την υποβολή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Λέσβου και Λήμνου (που περιλαμβάνει και τη νήσο του Αγίου Ευστρατίου), ήταν μη επαρκής και άδικος σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας που δόθηκαν 7μηνες παρατάσεις (όπως για παράδειγμα η Χίος και η Σάμος) και σε νέα επιστολή του ζητάει παράταση μέχρι το τέλος του έτους. Σε κάθε περίπτωση, το πλήθος των αιτήσεων είναι τέτοιο που επιβάλλει παράταση της προθεσμίας.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να ανακοινώσει παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στα Γραφεία Κτηματογράφησης του Νομού Λέσβου;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπουρνούς Γιάννης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)