to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 22.10.2021

Πολιτική

Ερώτηση 49 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Γυρίζουν την πλάτη σε χιλιάδες εργαζόμενους στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσαν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη και θέμα: «Γυρίζουν την πλάτη σε χιλιάδες εργαζόμενους στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό».


Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

-          Αδιευκρίνιστο παραμένει το τοπίο αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος ανεργίας το φετινό χειμώνα στους εργαζόμενους του κλάδου τόσο του τουρισμού όσο και του επισιτισμού.

-          Όσοι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και μετά επέστρεψαν στην εργασία τους, θα πάρουν επίδομα ανεργίας με 50 ένσημα, ενώ θα μετρήσουν κανονικά και τα ένσημα των δύο μηνών (Μάιου & Ιούνιου) της αναστολής σύμβασης.

-          Σύμφωνα όμως με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό- Επισιτισμό όσοι ήταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης τους μήνες Μάιο & Ιούνιο και μετά δεν δούλεψαν είτε γιατί έπεσαν θύματα εργοδοτικής παραβατικότητας και δεν επαναπροσλήφθηκαν, είτε γιατί οι επιχειρήσεις που εργάζονταν δεν άνοιξαν φέτος δεν θα πάρουν επίδομα ανεργίας.

-          Επίσης, όσοι δεν δούλεψαν φέτος παρόλο που έχουν 50 ένσημα από τις αναστολές δεν δικαιούνται ούτε και αυτοί επιδότηση ανεργίας.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.       Προτίθεται να πραγματοποιήσει έλεγχο μέσω του ΕΡΓΑΝΗ ώστε όσοι πήραν πέρυσι την έκτακτη επιχορήγηση τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο & Αύγουστο και δεν βρήκαν δουλειά φέτος να είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας;

2.       Προτίθεται να στηρίξει τους εποχικά εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό που δεν δούλεψαν φέτος με το πρόσχημα πως δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης;

3.       Προτίθεται να βρει λύση στο πρόβλημα με την μη εμφάνιση των ενσήμων από τις περσινές αναστολές σύμβασης και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι που είναι δικαιούχοι επιδομάτων;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)