to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 12.07.2021

Πολιτική

Ερώτηση 20 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την απαξίωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους στην Στ. Ελλάδα

Την απαξίωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους στην Στερεά Ελλάδα θίγουν με ερώτησή τους 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η οποία κατατέθηκε με ερώτηση του Γ. Σαρακιώτη, βουλευτή Φθιώτιδας


Η απαξίωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας είναι πλήρης, όπως επισημαίνουν μέσω ερώτησής τους προς την Υπουργό Παιδείας 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Γιάννη Σαρακιώτη, βουλευτή Φθιώτιδας και αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η συγκεκριμένη ανεπίτρεπτη κατάσταση περιγράφεται διεξοδικά μέσα από τα λεγόμενα της μοναδικής τακτικής υπαλλήλου των Γενικών Αρχείων της Π.Ε. Φθιώτιδας, η οποία αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες των Γενικών Αρχείων του Κράτους καταρρέουν, μαζί και η δική μας. Τα προβλήματα πολλά και δυστυχώς χωρίς κανείς να νοιάζεται […] Το μόνο που έχει παραμείνει είναι η αγάπη μας για τα αρχεία και η προσπάθειά μας να κάνουμε το καλύτερο.

Όσο αντέχουμε. Δυστυχώς, όμως, δεν αρκεί μόνο το προσωπικό ενδιαφέρον για να λειτουργήσει σωστά μία υπηρεσία, απαιτείται σταθερή και αξιόπιστη υποστήριξη από την ηγεσία του Υπουργείου».

Ο κ. Σαρακιώτης υπογραμμίζει στην ερώτησή του ότι η εν λόγω υπηρεσία ουσιαστικά υπολειτουργεί, με ζητήματα όπως η συντήρηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και η προμήθεια αναλώσιμων υλικών να θεωρούνται… «πολυτέλεια», ενώ και η επαρκής προμήθεια μέσων προστασίας (μάσκες και αντισηπτικά) εν μέσω πανδημίας ουδέποτε τελεσφόρησε. Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Εύβοια, όπου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τη συνταξιοδότηση του μοναδικού υπαλλήλου που υπηρετεί και τη μη απόσπαση άλλου υπαλλήλου, τα Γενικά Αρχεία θα μείνουν χωρίς προσωπικό!

Όπως τονίζεται στο κείμενο της ερώτησης, η προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να λάβει τέλος και η ηγεσία του να απαντήσει επιτέλους τι θα κάνει με το πρόβλημα των προμηθειών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και με την εύρεση εγκαταστάσεων για τη βέλτιστη ταξινόμηση του αρχειακού υλικού και την επισκεψιμότητα ικανού αριθμού ερευνητών.

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης και οι συνάδελφοί του Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προβαίνουν και σε μια πρόταση προς την κα Κεραμέως προκειμένου να μεριμνήσει για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, με σκοπό τη στελέχωση των Γ.Α.Κ. με προσωπικό, ειδικοτήτων που οι ίδιες οι υπηρεσίες θα υποδείξουν. Με αυτόν τον τρόπο θα δινόταν μια διέξοδος απασχόλησης και κατάρτισης σε συμπολίτες μας, ενώ θα καλυπτόταν και σημαντικό μέρος των αναγκών των υπηρεσιών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)