to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 11.04.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Ερωτηματικά για το ρόλο του Γ. Γεραπετρίτη στην υπόθεση του ξενοδοχείου που θα κρύψει την Ακρόπολη

"Εγείρεται μείζον πολιτικό ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων" λέει στο Κόκκινο ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης - Ο κ. Γεραπετρίτης οφείλει να απαντήσει. Φαίνεται να υπάρχει ένα "κέντρο που κάνει δουλειές"...


Με τον αναπτυξιακό νόμο χρηματοδοτείται με 3,37 εκατομμύρια ευρώ από την "πίσω πόρτα" το ξενοδοχείο που με δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣΤΕ είχε μπλοκαριστεί η ανέγερσή του - Συνήγορος της εταιρείας που έχασε τη δίκη το 2019 ήταν ο κ. Γεραπετρίτης κατήγγειλε στο Κόκκινο και τη Ντίνα Μπατζιά, η Στέλλα Μαρκαντωνάτου, από την Κίνηση πολιτών για του Φιλοπάππου.

Όπως εξήγησε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης στην ίδια εκπομπή:

"Έχουμε δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣΤΕ την 2102 και την 2103 του 2019 με την προεδρία της Αικ. Σακελλαροπούλου που ακυρώνουν και την αναθεωρημένη άδεια δόμησης που είχε πάρει η εταιρεία για το ξενοδοχείο και την προέγκριση οικοδομικής άδειας των δύο πολυόροφων ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται εντός του αρχαιολογικού χώρου"

"Διότι πάγια νομολογία του ΣΤΕ είναι ότι προστατευόμενο στοιχείο των αρχαιολογικών μνημείων και του περιβάλλοντος χώρου συνιστά και η ανεμπόδιστη θέασης του καθώς και ο χαρακτήρας και η φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής που τελούν σε καθεστώς ιδιαίτερης προστασίας".

"Το γεγονός ότι ενώ απορρίπτεται από το ΣΤΕ οι οικοδομικές άδειες πάει να χρηματοδοτηθεί από τον αναπτυξιακό νόμο με διαφορά 5 μηνών από τις αποφάσεις του ΣΤΕ είναι ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Πόσο μάλλον όταν εκπρόσωπος της εταιρείας είναι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης".

"Δημιουργείται ένα μείζον πολιτικό ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για το πώς γίνεται να περνάει η χρηματοδότηση του ξενοδοχείου που παραβιάζει δύο αποφάσεις του ΣΤΕ από την πίσω πόρτα, από τον αναπτυξιακό νόμο.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα πρέπει να το απαντήσει άμεσα αυτό πόσο δηλαδή έχει επηρεάσει την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο, ή αν η εταιρεία κάνει χρήση της ιδιότητας του δικηγόρο της για να επηρεάσει αυτή κάποιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης. Οφείλει να απαντήσει ο κ. Γεραπετρίτης, τι ακριβώς έχει συμβεί." είπε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Και πριν μερικές μέρες ετέθη και άλλο ζήτημα που αφορούσε τον κ. Γεραπετρίτη και δεν απάντησε όταν αποκαλύφθηκε ότι ένα από τα κλειστά κέντρα κράτησης ήταν διευθυντικής στελέχωσης του πεθερού του κ. Γεραπετρίτη.

Πριν από λίγες μέρες ο κ. Γεραπετρίτης υπερασπίστηκε τον κ. Γεωργιάδη που ζητούσε τα 5 ευρώ για μαθήματα τηλεκπαίδευσης. Πως ένας υπουργός Επικρατείας εμπλέκεται τόσο άμεσα σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να μην απαντήσει…

"Υπάρχει ένα κέντρο που «κάνει δουλειές» και κακώς τα φορτώνουμε στον Αδ. Γεωργιάδη που κάνει «εξυπηρετήσεις» και δέχεται να είναι ο μοχλός μπροστά προφανώς με κάποια ανταλλάγματα." ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)