to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:38 | 29.01.2014

Πολιτική

«Ερωτηματικά γεννούν οι ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Κάρας σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα»

Με κοινή τους δήλωση οι Π. Λαφαζάνης, Ν. Βαλαβάνη, Ν. Χουντής και Θ. Δρίτσας κατηγόρησαν τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου που ελέγχει το ρόλο της τρόικας, Οτμάρ Κάρας, για ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα.


Ερωτηματικά γεννούν οι ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Κάρας σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη συνεδρίαση της επιτροπής με την αντιπροσωπεία του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Κάρας, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά, στην Επιτροπή, ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις.

Τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε ότι δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα αλλά την Κύπρο.

Τους ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς δεν υιοθέτησε ο έτερος των συνεισηγητών στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση παραδόθηκε στην επιτροπή ένα εκτενές και αναλυτικό κείμενο συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δουλειά της επιτροπής.

Υπενθυμίζουμε επίσης μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή θα συναντήσει στην Ελλάδα και οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της Τρόικα.

**********

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thepressproject, σύγχυση δημιουργήθηκε από την μετάφραση παρέμβασης του ευρωβουλευτή Οτμαρ Κάρας κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ελέγχει τα πεπραγμένα και τη λειτουργία της τρόικας στην Ελλάδα, με Επιτροπές της Βουλής.


Σύμφωνα με την διερμηνεία, ο Ότμαρ Κάρας είπε ότι συναντήθηκε επί μία ώρα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Κύπρου και του ζητούσε να του πει τι πρέπει να γίνει στην χώρα του, αλλά εκείνος δεν είχε προτάσεις και επαναλάμβανε ότι εμπιστεύεται την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Όμως δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ο. Κάρας μετά την συνεδρίαση αν είπε Κύπρος (Cyprus) ή Τσίπρας και εκείνος διαβεβαίωσε ότι είπε Τσίπρας – πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πει και στην συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Πέμπτη ότι ο Αλ. Τσίπρας ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει στην χώρα του και δεν είχε προτάσεις.


Ωστόσο, η συνάντηση διεξήχθη στο Στρασβούργο, σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το απόγευμα της 11ης Δεκέμβρη και κράτησε λίγο περισσότερο από 20 λεπτά.

Ο κ. Κάρας μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής αποκάλυψε πως είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο. Όπως ο ίδιος είπε, εκεί τον ρωτούσαν για περισσότερο απο μία ώρα ποια είναι η εμπειρία του ως ηγέτης της αντιπολίτευσης, ποιοι είναι οι στόχοι του, ποιες είναι οι προτάσεις του και τι μπορεί να κάνει καλύτερα.

Και τότε ο κ. Κάρας άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό όταν ισχυρίστηκε πως σε όλες αυτές τις ερωτήσεις ο κ. Τσίπρας επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα.

Σύμφωνα πάντα με τον ευρωβουλευτή το μόνο που είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι πως στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επιθυμεί να του προσφέρει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά "καμία κριτική άλλης μορφής".

Και ο κ. Κάρας καταλήγει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "το μόνο που είπε είναι πως θα μας στηρίξει στην έκθεσή μας".

Στην αίθουσα της Επιτροπής η τοποθέτηση του Αυστριακού ευρωβουλευτή πέρασε χωρίς αντίδραση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στην αίθουσα και αυτό γιατί η μεταφράστρια έκανε το λάθος να πει αντί για Τσίπρας… Κύπρος!

Ο κ. Κάρας απαντώντας σχετικά σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε «είπα Τσίπρας. Δεν θα μπορούσα άλλωστε να ρωτάω μια χώρα!» ενώ πρόσθεσε ότι θα επαναλάβει όσα είπε και στην αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Κάρας διευκρίνισε πως φυσικά αναφερόταν στον κ. Τσίπρα και πως δεν θα μπορούσε να αναφερθεί σε καμία περίπτωση σε μία χώρα.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)