to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:04 | 24.06.2021

Πολιτική

Το ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ είναι απλό: «Ψήφισαν ή δεν ψήφισαν τις προτάσεις της ακροδεξιάς για τις αμβλώσεις στο ΕΚ;»

Ο κ. Γαϊτάνης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να συνεχίζει την παράδοση του κ. Ρωμανού, δηλαδή να «καταφεύγει στα ψέματα και επιβεβαιώνει ότι η ακροδεξιά στροφή του κ. Μητσοτάκη»


Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την είδηση πως οι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές ψήφισαν μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς, καταγγέλλοντας ως «απαράδεκτη» την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι για μια ακόμη φορά.

Στο ευρωκοινοβούλιο η Νέα Δημοκρατία, μη ικανοποιημένη με την έκθεση της επιτροπής FEMM για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων, η οποία θεωρεί την άμβλωση θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, ψήφισε να απορριφθεί η έκθεση ως απαράδεκτη.

Αυτό η Νέα Δημοκρατία το έπραξε από κοινού με τα πιο αντιδραστικά και ακροδεξιά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια σήμερα, η ΝΔ υπερψήφισε τα «εναλλακτικά ψηφίσματα» υπερυντηρητικών πλευρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ενσωματώνουν λόγο ο οποίος υποσκάπτει τα Δικαιώματα Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (SRHR) και ενθαρρύνει τους αρνητές  του θεμελιώδους δικαιώματος των γυναικών στην Υγεία, την Αυτοδιάθεση και την Αξιοπρέπεια. Ωστόσο, ο κ. Γαϊτάνης συνεχίζει την παράδοση του κ. Ρωμανού. Καταφεύγει στα ψέματα και επιβεβαιώνει ότι η ακροδεξιά στροφή του κ. Μητσοτάκη έχει πλέον συντελεστεί σε όλα τα επίπεδα.

Το ερώτημα προς τη ΝΔ είναι απλό: ψήφισαν ή δεν ψήφισαν τις προτάσεις της ακροδεξιάς;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)