to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:04 | 18.07.2016

Διεθνή

Ερντογάν στο CNN: Στο κοινοβούλιο θα κριθεί η επαναφορά ή όχι της θανατικής ποινής

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε σήμερα ότι επαφίεται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση να αποφασίσει εάν θα επαναφέρει σε ισχύ τη θανατική ποινή στη χώρα, πρόσθεσε όμως ότι εάν προχωρήσει στην έγκριση ενός νομοσχεδίου για αυτό, ο ίδιος θα κυρώσει τον νόμο, όπως μετέδωσε το CNN. Ο Ερντογάν ζήτησε ακόμα από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν για να δικαστεί στην Τουρκία.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα, ότι ο τουρκικός λαός επιθυμεί την επιβολή της θανατικής ποινής, που καταργήθηκε στην χώρα πριν από μία και πλέον δεκαετία, σε βάρος εκείνων που ενεπλάκησαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

"Οι πολίτες στους δρόμους το ζήτησαν" επισήμανε ο Ερντογάν σύμφωνα με ένα απόσπασμα της συνέντευξης που πρόβαλε το CNN.

"Οι πολίτες έχουν την γνώμη ότι αυτοί οι τρομοκράτες πρέπει να εκτελεστούν... Γιατί θα πρέπει να τους κρατάω και να τους ταϊζω στις φυλακές για τα επόμενα χρόνια, αυτό λένε οι πολίτες".  «Θα χρειαστεί μια απόφαση του κοινοβουλίου για να αναληφθεί δράση (...). Ως πρόεδρος θα εγκρίνω όποια απόφαση λάβει το κοινοβούλιο», τόνισε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

«Δώστε μας τον Γκιουλέν»

Το CNN μετέδωσε επίσης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωστοποίησε στην ίδια συνέντευξη ότι τα επίσημα έγγραφα στο πλαίσιο της υποβολής αιτήματος για την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες.

Η Τουρκία καταγγέλλει ότι ο Γκιουλέν οργάνωσε το πραξικόπημα. Εκείνος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Η Τουρκία κατήργησε τη θανατική ποινή το 2004, στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, όμως οι φωνές για την επαναφορά της εντάθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο και είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 232 άνθρωποι, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της κυβέρνησης.

«Θα χρειαστεί μια απόφαση του κοινοβουλίου για να αναληφθεί δράση (...). Ως πρόεδρος θα εγκρίνω όποια απόφαση λάβει το κοινοβούλιο», τόνισε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)