to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 12.01.2017

Διεθνή

Ερντογάν κατά ΗΠΑ επειδή στηρίζουν το YPG

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι η κουρδική πολιτοφυλακή YPG δεν συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), αφού ο αμερικανικός στρατός αναπαρήγαγε ένα tweet του συνασπισμού των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στον οποίο συμμετέχουν οι Κούρδοι.


«Αυτοί που αιματοκυλούσαν υπό τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους μέχρι χθες, εμφανίστηκαν τώρα με την ταυτότητα της YPG. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι δεν έχουν σχέση με το PKK», είπε ο Ερντογάν σε μια συνάντηση στην Άγκυρα.

Στον συνασπισμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), τον βασικό εταίρο των ΗΠΑ στη Συρία στη μάχη τους κατά του Ισλαμικού Κράτους, συμμετέχει η ισχυρή κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Τουρκία θεωρεί τη YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), εναντίον του οποίου μάχεται εδώ και τρεις δεκαετίες και το οποίο θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

«O SDF επιβεβαιώνει ότι δεν συνδέεται με το PKK», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter η κεντρική αμερικανική διοίκηση, αναπαράγοντας ένα μήνυμα του SDF στο οποίο ο συνασπισμός τόνιζε ότι δεν συνδέεται με το PKK και ότι επιθυμεί να έχει στενές σχέσεις με τους γείτονές του, περιλαμβανομένης της Τουρκίας.

Η δήλωση του SDF που κοινοποίησε ο αμερικανικός στρατός στο παραπάνω tweet

«Πρόκειται για αστείο, ή η @CENTCOM έχει χάσει το μυαλό της;», απάντησε ο Ιμπραήμ Καλίν. «Νομίζει ότι κάποιος θα το πιστέψει; Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να νομιμοποιούν μια τρομοκρατική οργάνωση», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Φικρί Ισίκ επεσήμανε ότι η χώρα του ελπίζει πως η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα «διορθώσει το λάθος» της συμμαχίας με την YPG.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)