to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 19.01.2020

πηγή: Αυγή

Διεθνή

Τ. Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι (βίντεο)

"Θεωρούμε τη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου ένα σημαντικό στάδιο για την εδραίωση της εκεχειρίας και για να προχωρήσουμε προς μια πολιτική λύση", πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προτού αναχωρήσει για τη γερμανική πρωτεύουσα.


Προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Τ. Ερντογάν λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου, προς την Ελλάδα και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη αναφέροντας ότι «παίζει λάθος το παιχνίδι» και πως «βήματα που κάνει δεν είναι σωστά».

Κριτική στην Ελλάδα και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν αναχωρήσει για τη Διάσκεψη του Βερολίνου με θέμα τη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος είπε πως η Αθήνα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή δεν καλέστηκε στη σύσκεψη, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η «Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα»

Αναφέρθηκε ονομαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως ο έλληνας πρωθυπουργός «παίζει λάθος το παιχνίδι» και πως «βήματα που κάνει δεν είναι σωστά».

Έκανε λόγο για ενόχληση της Ελλάδα που δεν προσκλήθηκε στο Βερολίνο και αναφερόμενος στη στο μνημόνιο της Τουρκίας με την κυβέρνηση Σάρατζ σχολίασε ότι «έχει τρελάνει την Ελλάδα».

«Κάλεσαν τον Χάφταρ στην Ελλάδα... Ο ίδιος πήγε εκεί, πόζαραν και έκαναν συναντήσεις αφού δεν είχαν προσκληθεί με την προσπάθεια να δουν που θα οδηγήσει αυτό. Θα δούμε τι θα κάνει ο Χαφτάρ στη Γερμανία» πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε «σημαντικό στάδιο» για την εδραίωση της εκεχειρίας στη Λιβύη τη Διάσκεψη, σημειώνοντας ότι "θεωρούμε τη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου ένα σημαντικό στάδιο για την εδραίωση της εκεχειρίας και για να προχωρήσουμε προς μια πολιτική λύση», πρόσθεσε. 

Ενώ διεμήνυσε ότι «οι ελπίδες που γεννήθηκαν από αυτήν την εκεχειρία και την σύνοδο κορυφής του Βερολίνου δεν θα πρέπει να θυσιαστούν για τις φιλοδοξίες υποστηρικτών του αίματος και του χάους».

Υποστήριξε ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS και η Αλ Κάιντα έχουν επανακτήσει έδαφος στη Λιβύη και οι επιθέσεις τους απειλούν ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου» κι ότι «η Τουρκία έχει το κλειδί για την ειρήνη στη Λιβύη».

Είχε προηγηθεί δήλωση χθες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που κατηγόρησε την Αθήνα για προσπάθεια εκτροχιασμού της ειρήνης που θα αποδειχθεί μάταια, στον απόηχο της επίσκεψης του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα, που έφερε γκρίνια στην Άγκυρα. «Οι ελληνικές προσπάθειες για τον εκτροχιασμό της ειρήνης στη Λιβύη, είναι μάταιες» σημείωσε, χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)