to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:27 | 09.09.2016

Κοινωνία

Ερμίνα Κυπριανίδου: Έργα ιστορικής σημασίας δρομολογούνται στον κεντρικό τομέα Αθηνών από την Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 08-09-2016 η Αντιπεριφερειάρχης, Ερμίνα Κυπριανίδου, εισηγήθηκε τρία σημαντικά έργα αναπτυξιακού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα για το Κεντρικό Τομέα Αθηνών.


Συγκεκριμένα στα πλαίσια της τροποποίησης του προϋπολογισμού και του προγράμματος εκτελεστέων έργων, εντάχθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λ. Αλεξάνδρας.

Η ένταξη αφορά χρηματοδότηση με ποσό 1.000.000.000 ευρώ, του έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης για τις προσφυγικές πολυκατοικίες στη Λ. Αλεξάνδρας» εντάσσεται στις αστικές αναπλάσεις και αφορά ιδίους πόρους. Πρόκειται για ένα έργο που απαντά στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, έργο υπερτοπικής σημασίας το οποίο αλλάζει την φυσιογνωμία και τον προσανατολισμό της περιοχής.

Δύο ακόμη εμβληματικά έργα για την ανάδειξη και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, εντάχθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, μετά από εισήγηση της κας Ερμίνας Κυπριανίδου και αίτημα του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ).

Η «Επισκευή διατηρητέου κτιρίου Νο 8 (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) στο πάρκο Ελευθερίας», προϋπολογισμού 1.350.000 € και η «Ανακαίνιση πρώην Κτιρίου ΕΑΤ- ΕΣΑ στο πάρκο Ελευθερίας», προϋπολογισμού 16.215,48 € Τα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί Ιστορικά διατηρητέα μνημεία και στόχος των παραπάνω έργων είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου Μουσείου Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης.

Μουσείο ΕΑΤ - ΕΣΑ

Τέλος, την έναρξη εργασιών ανακατασκευής της πλατείας Ηλία Ηλιού στον Δ.Δ. Υμηττού, δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνας Κυπριανίδου, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 8/9/2016 για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον δήμο Δάφνης-Υμηττού, η οποία έγινε αποδεκτή.

Με προϋπολογισμό που αγγίζει τις 180.000 ευρώ, το έργο στοχεύει στην ανάπλαση του νοτιοδυτικού τμήματος της πλατείας Ηλία Ηλιού, έκτασης περίπου 2.500μ2 με έμφαση στον βιοκλιματικό σχεδιασμό. Στόχος είναι η προστασία, αναβάθμιση και βελτίωση του τοπικού αστικού ιστού καθώς και η περιβαλλοντική αποκατάσταση και η βελτίωση του μικροκλίματος στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης. Το έργο, θα δημοπρατηθεί από τον δήμο ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ, ενώ το κόστος θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)