to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:40 | 15.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Ερμίνα Κυπριανίδου: Κανείς μετά τις εκλογές δεν θα νομιμοποιείται να πει πως δεν γνώριζε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας


Στο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων για την Αυτοδιοίκηση αλλά και την Ευρώπη αναφέρθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπρανίδου, σε ανοιχτή εκδήλωση στα Παναθήναια, την οποία διοργάνωσε η Νομαρχιακή Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν οι υποψήφιες ευρωβουλεύτριες του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» Λουτσιάνα Κατσελίνα και Γιώτα Λαζαροπούλου.

«Ας μην γελιόμαστε σ’ αυτές τις κάλπες θα αναμετρηθούν η πρόοδος με την οπισθοδρόμηση, με τη συντηρητική αναδίπλωση.

Θα αναμετρηθούν δύο πολιτικά σχέδια: αυτό που στηρίζει την κοινωνία και εκείνο που βάζει βόμβα στα θεμέλιά της, απειλώντας κεκτημένα δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις, το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, της παιδείας και εν τέλει το κράτος πρόνοιας, την ίδια την ουσία της Αυτοδιοίκησης», τόνισε η κ. Κυπριανίδου σημειώνοντας ότι στην επικείμενη αναμέτρηση οι πολίτες θα πρέπει με την ψήφο τους να «βάλουν φρένο στην οπισθοδρόμηση, στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και στη βαρβαρότητα του νεοναζισμού που πρέπει να θαφτεί οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας της αντιπεριφερειάρχη

  • Όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη η νεοφιλελεύθερη πολιτική αποκαλύπτει όλο και περισσότερο το αποκρουστικό πρόσωπό της και το πολύ συγκεκριμένο σχέδιο που έχει για την πλήρη αποδόμηση αυτού που με αγώνες και αίμα χτίστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες. Και το αποκαλύπτει τόσο προκλητικά πια που μετά τις κρίσιμες αυτές εκλογές φίλες και φίλοι κανένας μας δεν θα νομιμοποιείται να πει πως δεν γνώριζε.

  • Ειδικά στη μάχη για την Περιφέρεια της Αττικής, ο στόχος αυτών που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν κατά τις προηγούμενες θητείες τους δεν είναι άλλος από το ανατρέψουν το νέο μοντέλο άσκησης πολιτικής που καθιέρωσε η σημερινή διοίκηση, επαναφέροντας ένα αναχρονιστικό μοντέλο πελατειασμών που θα ακυρώνει το δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης, τη στήριξη στη δημόσια υγεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη δημόσια παιδεία, την αλληλέγγυα οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος, την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Νέο μοντέλο αυτοδιοικητικής λειτουργίας

  • Τελικά, αυτό που πέτυχε η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν περιορίζεται μόνο στην υλοποίηση πολλών και σημαντικών έργων για τους πολίτες, αλλά στην ανάδειξη ενός τρόπου αυτοδιοικητικής λειτουργίας που εδράζεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και προσανατολίζεται αποκλειστικά στην κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας και των πολιτών.

  • Και όλα αυτά επιτεύχθηκαν πρέπει να σημειώσω υπό δύσκολες συνθήκες λόγω αλληλεπικαλύψεων στις αρμοδιότητες, λόγω δυσλειτουργιών, γραφειοκρατίας αλλά και υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Να μην το ξεχνάμε αυτό.

  • Κανένας από εμάς λοιπόν που είμαστε εδώ αλλά και κανένας πολίτης αυτής της χώρας που οραματίζεται την πρόοδο και την ανάπτυξη δεν μπορεί να αφήσει την τύχη της Αυτοδιοίκησης στα χέρια εκείνων που ευαγγελίζονται το καινούριο αλλά κομίζουν αναχρονιστικές και παλαιοκομματικές πρακτικές που δεν έχουν καμία θέση σε μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση, προς όφελος των πολλών.

  • Άλλωστε όλους αυτούς που μας αντιπαλεύουν τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Αυτοδιοίκηση με την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Στη νέα και ελπιδοφόρα λοιπόν αυτή πραγματικότητα δεν χωρούν η ξύλινη-fake αντιπαράθεση, η απουσία προτάσεων και η χυδαία πολεμική.

«Να βάλουμε φρένο στην οπισθοδρόμηση»

Πάμε λοιπόν με συμμετοχή και πείσμα, πάμε για τη νίκη στην Περιφέρεια Αττικής με τη Ρένα Δούρου, στο Δήμο της Αθήνας με το Νάσο Ηλιούπολο, στον Πειραιά με τον Νίκο Μπελαβίλα και στο ευρωκοινοβούλιο με την Λουτσιάνα Καστελίνα με την Γιώτα Λαζαροπούλου, με το αξιολογότατο ψηφοδέλτιο του «ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» για να βάλουμε φρένο στην οπισθοδρόμηση, στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και στη βαρβαρότητα του νεοναζισμού που πρέπει να θαφτεί οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Με τη νίκη λοιπόν για την Ελλάδα των Πολλών και την Ευρώπη των λαών.

Γιατί το θέλουν οι πολίτες, γιατί το χρειάζεται ο τόπος, η Αττική, η Αθήνα και η Ευρώπη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)