to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:21 | 12.09.2018

Πολιτική

Ερμίνα Κυπριανίδου: «H Περιφέρεια Αττικής εξοπλίζει τα Μουσικά Σχολεία με όργανα και εξοπλισμό»

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου παραβρέθηκε στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου Αθήνας στην Ακαδημία Πλάτωνος.


Κατά το χαιρετισμό της προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, και τους γονείς δήλωσε:

 «Η νέα σχολική χρονιά είναι μια πρόκληση για  όλους μας και ιδιαίτερα  για σας  τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς που στελεχώνετε μια πολύτιμη κυψέλη πολύπλευρης μόρφωσης. 

Το Μουσικό Σχολείο Αθήνας στην Ακαδημία Πλάτωνος αποτελεί πραγματική κυψέλη μόρφωσης και πολιτισμού και συνιστά ένα σημαντικό κεφάλαιο στη Μουσική Εκπαίδευση σήμερα. Το σχολείο σας είναι  ένα  πεδίο ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών, δημιουργικής άμιλλας, ελεύθερης έκφρασης και ευρείας καλλιτεχνικής καλλιέργειας, με τη μουσική να αποτελεί κεντρικό κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. 

Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι λειτουργείτε σαν πυρήνας αναβάθμισης όχι μόνο ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσης που το σχολείο σας παρέχει, αλλά συνολικότερα για την αναζωογόνηση της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος. 

Στο γοητευτικό ταξίδι της γνώσης που τυπικά έχει σαν αφετηρία την σημερινή ημέρα, έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε δίπλα σας. 

Είναι χαρά για μας  να σας αναγγείλουμε ότι κάνουμε πράξη την υπόσχεση που σας είχαμε δώσει στα εγκαίνια του σχολείου σας.» 

Όπως είναι γνωστό με εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Ερμίνας Κυπριανίδου  στο Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της προμήθειας μουσικών

οργάνων και ηχητικού μουσικοτεχνολογικού εξοπλισμού, ποσού 447.805 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, για τα Μουσικά Σχολεία Αττικής. (Παλλήνης, Ιλίου, Πειραιά, Αλίμου) και ιδιαίτερα του νεώτερου Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Και βέβαια δεν είναι μικρότερης  σημασίας η εξασφάλιση της μεταφοράς όλων των μαθητών και μαθητριών με την προσθήκη ενός ακόμη λεωφορείου ειδικά για το Μουσικό Σχολείο Αθήνας, στο πρόγραμμα Μεταφοράς Μαθητών που υλοποιεί η  Περιφέρεια Αττικής.

Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης  ευχήθηκε σε όλους καλή  μουσική σχολική χρονιά γεμάτη με παραγωγική δημιουργικότητα,  αυτενέργεια και   ομαδικότητα

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΡΜΙΝΑ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)