to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 17.02.2016

Κοινωνία

Ερμίνα Κυπριανίδου για την κατάσταση στο Γηροκομείο Αθηνών: «Οφείλουμε να φροντίσουμε αυτούς που μας φρόντισαν»

Το Γηροκομείο Αθηνών, που λειτουργεί από το 1864 με μακρά διαδρομή στην Κοινωνική Πρόνοια της Τρίτης Ηλικίας, θα όφειλε να αποτελεί φορέα παροχής κοινωνικού έργου μείζονος σημασίας, καθώς βάσει του καταστατικού του το 50% των φιλοξενούμενων είναι άποροι, ενώ η τεράστια ακίνητη περιουσία του θα περίμενε κανείς ότι αποτελεί ανεξάντλητη πηγή για τη συνέχιση του κοινωνικού του έργου, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.


Όπως προστίθεται:

Τίποτα από αυτά όμως δεν ισχύει. Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο, που πραγματοποίησε κλιμάκιο Κοινωνικών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών στις 27 Ιανουαρίου στα τρία εναπομείναντα ενεργά κτίρια, η κατάσταση που αποτυπώθηκε περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τη διαρκώς επιδεινούμενη δυσλειτουργία της μονάδας.

Το Γηροκομείο Αθηνών δεν διασφαλίζει, ως οφείλει, την υγιεινή και ασφαλή διαμονή των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων, την υγιεινή και επαρκή σίτιση τους, τις στοιχειώδεις νοσηλευτικές υπηρεσίες που χρειάζονται.

Η Διοίκηση του Γηροκομείου εμφανίζει απροθυμία ανταπόκρισης στα αλλεπάλληλα έγγραφα της Περιφέρειας Αττικής για συμμόρφωση. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι εκκρεμεί η καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για κακοδιαχείριση από τον περασμένο Ιούλιο.

Η αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, έχει αποστείλει την έκθεση του ελέγχου στο Δήμο Αθηναίων ως εποπτεύουσα αρχή και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ έχει παραπέμψει όλα τα στοιχεία στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου πραγματοποιεί επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς, σε μια προσπάθεια συντονισμού των φορέων, επίσπευσης των διαδικασιών και άμεσης επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων του Γηροκομείου.

Σε δήλωσή της η Ερμίνα Κυπριανίδου τόνισε ότι:

 «Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει, με όσα μέσα διαθέτει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της,  στην αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και στην εξυγίανση του μεγάλου αυτού κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού σωματείου της χώρας, όπως ορίζει το καταστατικό του.

Γιατί η εξασφάλιση ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης στην Τρίτη Ηλικία και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Οφείλουμε να φροντίσουμε αυτούς που μας φρόντισαν.» 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)