to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:37 | 12.04.2019

Αυτοδιοίκηση

Ερμ. Κυπριανίδου: «Το Πεδίον του Άρεως έχει καταστεί καθαρό και ασφαλές πεδίο αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας»

Ο 3ος αγώνας δρόμου «Στις Γειτονιές της Αθήνας», θα πραγματοποιηθεί από την περιφέρεια Αττικής και τους «Αθηναίους Δρομείς» την Κυριακή 14 Απριλίου με αφετηρία και τερματισμό στο άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίον του Άρεως.


Η διοργάνωση, με εκκίνηση στις 8:45 π.μ. παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνας Κυπριανίδου, περιλαμβάνει τρεις αγώνες: 10χλμ., 5χλμ. και παιδικό αγώνα 1.300μ. Οι δρομείς θα τρέξουν μέσα στο πάρκο αλλά και σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Αθήνας προωθώντας την ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι.

Την φετινή χρονιά στόχος των διοργανωτών είναι η ανάδειξη του ανανεωμένου, καθαρού και ασφαλούς πλέον, πάρκου του Πεδίου Άρεως, το οποίο φυλάσσεται συνεχώς ακόμα και από αστυνομικούς με ποδήλατα, καθώς και η ενημέρωση των Αθηναίων για αυτό.

Σχολιάζοντας τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σε αυτό το δρομικό γεγονός η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου δήλωσε: «Η ανταπόκριση του κόσμου δικαιώνει τις επιλογές που κάναμε ως περιφερειακή διοίκηση στο Πεδίον του Άρεως και γνωστοποιεί και στους πιο δύσπιστους ότι το μητροπολιτικό πάρκο της Αθήνας έχει γυρίσει οριστικά σελίδα. Εκτός από πνεύμονας πρασίνου μετατράπηκε σε αυτό για το οποίο κοπιάσαμε πολύ για να καταφέρουμε, δηλαδή ένας καίριος πυρήνας αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας για ντόπιους και επισκέπτες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς», Γιώργος Διαμαντής, διαβεβαίωσε ότι: «Το πάρκο είναι απολύτως ασφαλές και καθαρό. Την 25η Μαρτίου γινόταν το αδιαχώρητο και πλέον στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάδειξή του ως μητροπολιτικό πάρκο της πρωτεύουσας, καθώς η κακή πληροφορία μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα και η καλή πληροφορία θέλει χρόνο»

Τέλος ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)