to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 20.07.2018

Κοινωνία

Ερμ. Κυπριανίδου: Η τοξικοεξάρτηση ως μητροπολιτικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με σκοπιμότητες κι εντυπωσιοθηρία (ηχητικό)

Το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης δεν επικεντρώνεται μόνο στην Μαυρομματαίων ή στον Πανελλήνιο, όπου έκανε δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καμίνης, ούτε αντιμετωπίζεται με την καταστολή, τόνισε η η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου Στο Κόκκινο και τον Βαγγέλη Καραγεώργο.


Δεύτερος πόλος μέσα στο Πεδίο του Άρεως, που «βρίσκεται ήδη στην επόμενη ημέρα», θα αναπτυχθεί με την ανακαίνιση του Green Park το Φθινόπωρο, την ώρα που ήδη θα λειτουργεί ως χώρος εστίασης, αναψυχής και πολιτισμού το ανακαινισμένο Άλσος Οικονομίδη, είπε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου Στο Κόκκινο και τον Βαγγέλη Καραγεώργο. Το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης δεν επικεντρώνεται μόνο στην Μαυρομματαίων ή στον Πανελλήνιο, όπου έκανε δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καμίνης, ούτε αντιμετωπίζεται με την καταστολή.

«Στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Μαυροματαίων εμφανίζεται πράγματι πρόβλημα. Υπάρχει όμως στοχοποίηση και δαιμονοποίηση όλης της περιοχής και ιδιαίτερα του δημόσιου πάρκου της πόλης, ενώ το πρόβλημα επικεντρώνεται στον δρόμο. Το δημόσιο πάρκο της πόλης μας το Πεδίο του Άρεως, βρίσκεται ήδη στην επόμενη ημέρα, με αυξημένη επισκεψιμότητα», είπε η κ. Κυπριανίδου, προσθέτοντας ότι «την επόμενη Τετάρτη θα γίνει συναυλία με τους Χαΐνηδες μπροστά στο ανακαινισμένο Θέατρο "Άλσος Οικονομίδη", που από το Φθινόπωρο ξεκινάει να λειτουργεί ως χώρος εστίασης και αναψυχής».
 
«Το πάρκο καθαρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής, αρδεύεται, φυτεύεται, φροντίζεται, φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία που δεν αστυνομεύει αλλά τηρεί τον κανονισμό λειτουργίας του. Οφείλει να αστυνομεύεται με ένστολη παρουσία, αυτό έχουμε συμφωνήσει από το 2015 με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ.», σημείωσε η ίδια.
 
Η κ. Κυπριανίδου τόνισε ότι «με την ανακαίνιση του το "Άλσος Οικονομίδη" είναι ένα κόσμημα, ανοίγοντας ως χώρος εστίασης, αναψυχής και πολιτισμού, στην καρδιά του πάρκου θα έχει την δυνατότητα ο πολίτης, σαν περίοικος, διαβάτης, κτλ., να το χαίρεται ποικιλότροπα ο ίδιος, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι κτλ. Το Green Park επίσης ανακαινίζεται το Φθινόπωρο και ανοίγει και αυτό αντίστοιχα. Έτσι, θα υπάρχουν δύο πόλοι στο Πεδίον του Άρεως για να το χαίρονται οι πολίτες».
 
Νωρίτερα, η ίδια είπε, απαντώντας στις θέσεις που διατυπώνει ο Δήμος Αθηναίων, ότι «η τοξικοεξάρτηση ως πρόβλημα στην πόλη είναι ένα μητροπολιτικό πρόβλημα, πολυσύνθετο κοινωνικό πρόβλημα, δεν υπάρχουν μητροπόλεις που να μην το αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν στο παρελθόν. Δεν λύνεται ούτε με σκοπιμότητες ούτε με πολιτικαντισμούς, θέλει σοβαρή, επιστημονική, τεκμηριωμένη προσέγγιση, συντεταγμένο σχέδιο πολλών δομών και φορέων της Πολιτείας και, βεβαίως, η αυτοδιοίκηση να είναι παρούσα συνεπικουρώντας αυτό το σχέδιο. Η απόφαση να γίνει η σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων στον Πανελλήνιο προκαλεί ερωτηματικά, καθώς το πρόβλημα δεν είναι ούτε μόνο εκεί επικεντρωμένο, ούτε είναι μόνο θέμα καταστολής. Μετακινείται μέσα στον αστικό ιστό, από σημείο σε σημείο, θέλει άλλου είδου αντιμετώπιση».
 
Μάλιστα, ανέφερε ότι για την τοξικοεξάρτηση, η Περιφέρεια Αττική συνεπικουρώντας το εθνικό σχέδιο, πήρε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες:
  • με 800.000 ευρώ από ίδιους πόρους, σε συνεργασία με ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ από τον Σεπτέμβριο ξεκινάει πρόγραμμα streetwork, απομείωσης της βλάβης στις γειτονιές όλης της Αθήνας που αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα.
  • από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα των ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, η Περιφέρεια θα δώσει 6,5 εκατ. ευρώ στοχευμένα στο ΚΕΘΕΑ, τον ΟΚΑΝΑ, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και το 18 Άνω, προκειμένου να αποκτήσουν κινητές μονάδες, δομές ημερήσιας φροντίδας, δομές επανένταξης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)